Στους ρυθμούς της ΔΕΘ κινείται η ηγεσία του ΚΚΕ

Στους ρυθμούς της ΔΕΘ κινείται η ηγεσία του ΚΚΕ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί για την ηγεσία του ΚΚΕ σημείο αναφοράς ευρύτερης κινητοποίησης των κομματικών δυνάμεων ενόψει Σεπτεμβρίου, για τρεις λόγους: Πρώτον, είναι το μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου. Δεύτερον, είναι η καθιερωμένη επίσκεψη στη ΔΕΘ και η εκεί συνέντευξη Τύπου του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπα. Και, τρίτον, η διεξαγωγή του 45ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το τριήμερο 12-13-14/9 στην πόλη, που θα έχει έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα.

«Η μεγάλη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη πρέπει να αποτελέσει μαχητική αγωνιστική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα», τονίζεται χαρακτηριστικά και προστίθεται ότι «οι νέοι νόμοι της Ν.Δ. δείχνουν καθαρά ποιος είναι ο φόβος και ο τρόμος τους: η ταξική οργάνωση των εργαζομένων, τα σωματεία τους, οι διεκδικήσεις, η απεργία. Να μην αφήσουμε την περίοδο που ακόμη είναι μέσα στο πλαίσιο της χαλαρότητας να δώσει στις παρεμβάσεις και στις δράσεις χαρακτήρα τυπικό».

Εν τω μεταξύ, και με αφορμή τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου για τη νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, το ΚΚΕ σε προχθεσινή ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι «ήταν το μοναδικό κόμμα που στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε πρόταση, έτσι ώστε να αλλάξει το σημερινό νομικό πλαίσιο και η ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων να μη διορίζεται με κανέναν τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, από την εκάστοτε κυβέρνηση», χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το όποιο ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων για την «ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», αφού, όπως σημειώνεται, έχουν αποδεχθεί το «να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή