Βουλή: Υπερψηφίστηκαν εν μέσω έντασης το ν/σ για άδειες οδήγησης και η τροπολογία για ΕΥΠ

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν εν μέσω έντασης το ν/σ για άδειες οδήγησης και η τροπολογία για ΕΥΠ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε μετά από ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ, που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης.

Σε σύνολο 220 παρόντων βουλευτών υπέρ ψήφισαν 150 βουλευτές ενώ 70 βουλευτές την καταψήφισαν.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Είχε προηγηθεί μια συνεδρίαση σε συγκρουσιακό κλίμα, με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που οδήγησαν και στην αποχώρηση των τριών προαναφερθέντων κομμάτων, αντιδρώντας τόσο στον κατεπείγοντα χαρακτήρα του νομοσχεδίου όσο και για την κατάθεση των υπουργικών τροπολογιών.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολό του, το οποίο επίσης έγινε δεκτό με τις ψήφους μόνο της κυβερνώσας πλειοψηφίας, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση καταψήφισαν, ενώ το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 απείχαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή