Υποβολείο

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα αλληλοφαγωθούν εκεί στον Σύριζα l – άρχισαν ήδη ροκανίζοντες Σκουρλέτη». l Υποτίθεται για τον δρόμο που πρέπει να πάρει το κόμμα ευρισκόμενο μπροστά στη διχάλα της Αρετής (4%) και της Κακίας (31,5%). l  Δηλαδή, «γνήσια Aριστερά» ή «μεταλλαγή σε Kεντροαριστερά» λόγω διευρυμένης πελατείας l – από Κουντουρά μέχρι Τζουμάκα, ίνα μη τι χείρον είπω. l Πάλι θέατρο. l Ακόμα και στα «εσωτερικά» τους, οι αλιτήριοι, υποκρίνονται. l Διότι όλο αυτό –κι ό,τι σχετικό ακολουθήσει ώς το συνέδριο– είναι περί όνου σκιάς. l Πράγμα που το ξέρει και ο Τσίπρας, και όλο το ανφάν γκατέ του l – εκτός ίσως από αφελείς που πιστεύουν ότι μετέχουν σε «κόμμα αρχών» και πράσιν’ άλογα. l Ο Τσίπρας θα κάνει και στο «νέο κόμμα» αυτό που ξέρει να κάνει: l Θα φλομώνει στον κόσμο με «αριστερή» μεγαλοστομία και στην πράξη θα είναι όπου φυσήξει ο άνεμος κι ό,τι κομματικά l αλλά και καριερικά l τον συμφέρει. l Μια πολιτική ανεμοδούρα l – όπως ακριβώς έκανε και ως κυβέρνηση όλ’ αυτά τα χρόνια. l Και με τους καμένους, και με τους ρουβίκωνες. l Και με τον Τραμπ, και με τον Μαδούρο. l Και φορομπήχτης, και μερισματοδότης. l Και «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και Ρασπούτιν. l Και «κατά της τρομοκρατίας», και κλείσιμο ματιού προς 17σεπτέμβρηδες. l Δηλαδή, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. l Αυτό θα είναι το κόμμα που θα προκύψει. l Είτε πάνε προς εκλογή ηγέτη από συνέδριο, l είτε αποφασίσουν «εκλογή του από τον λαό». l Που δεν το βλέπω το τελευταίο. l Οχι γιατί θα έχανε ο Τσίπρας, σιγά, αλλά γιατί θα δυσαρεστούσε χωρίς λόγο τους «αριστερούς» του. l Αφού όποια διαδικασία κι αν ακολουθηθεί, αυτός θα κάνει στο τέλος ό,τι θέλει. l Ολη η βαβούρα, λοιπόν, γίνεται για να δώσει «υπόσταση» στο αριστερό του προσωπείο. l Και προσχήματα στους «αριστερούς» του, να έχουν να πορεύονται, οι «ιδεολόγοι». l Ενώ η πολιτική κουρελού που «κάλυπτε» την κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα της ύπαρξής της l θα έχει απλωθεί και κουκουλώσει απαξάπαν το νέο Τσιπριστάν. l Διότι το αντίθετο «αφήγημα», l δηλαδή η «αριστερή ψυχή» του Σύριζα να αφομοιώσει και να συμπαρασύρει «προς την κατεύθυνσή της» τα πολιτικά ρετάλια που συνθέτουν την «κουρελού», l δεν νομίζω ότι έχει καμιά προοπτική, κανένα μέλλον. l Αφού μπροστά του θα βρει l (όχι καμιά αντίσταση απ’ τα εν λόγω ρετάλια, αλλά) l αυτό που είναι στην πραγματικότητα ο Τσίπρας. l Εξελέγη ή δεν εξελέγη η Αννα Βαγενά του Σύριζα; l Διότι αν εξελέγη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλαν αυτήν, ως διακεκριμένη σε συγκινησιακά φορτισμένους ρόλους, να μιλήσει στη Βουλή για τις «μωρομάνες»; l Μόν’ αφήσαν έναν μαντράχαλο εκεί l –«ομορφάντρα μου», που έλεγε κι η διαφήμιση– l να προσπαθεί να εγείρει αντιπολιτευτικά συναισθήματα με μωρο(μανο)λογίες περί Εξαρχείων. l (Το βράδυ βράδυ πήρανε τη σκυτάλη τα μελοκάναλα.

l Τα ταμένα εκ γενετής, ως γνωστόν, υπέρ πασχόντων και καμνόντων. l Και τα συχνάκις καυτηριάζοντα αγρίως τον λαϊκισμό. l «Απ’ όπου κι αν προέρχεται». l Εκτός κι αν αβγατίζει θεαματικότητες). l Πάει κι ο Αύγουστος, μπήκε Σε-μ-τέβρης, l άντε να προχωρήσει λίγο κι αυτός, να γλιτώσουμε απ’ τον βομβαρδισμό που συντρόφεψε κι αυτό το ραδιοφωνικό καλοκαίρι μας l – βομβαρδισμό από διαφημίσεις ορισμένων συναυλιών που επρόκειτο να γίνουν δύο και τρεις μήνες μετά,

l τον Σε-μ-τέβρη κυρίως. l Αντε, λοιπόν, να πάμε και στο Καλλιμάρμαρο, l να πάμε και στο Ηρώδειο l (που βρίσκεται «στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης» – αυτό πάλι το δέλεαρ πού το βάζεις) l για να δούμε Μωγίς Μπεζζάγ και ν’ ακούσουμε Μωγίς Γαβέλ – το «Μπολεγό» και άλλες χογογαφίες. l Αντε, γιατί απ’ την πολλή επανάληψη, μπορεί να σπάσει και κάνα ραδιόφωνο l – τα νεύγα μας πγο πολλού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή