ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποβολείο

Υποβολείο

«Θα αλληλοφαγωθούν εκεί στον Σύριζα l – άρχισαν ήδη ροκανίζοντες Σκουρλέτη». l Υποτίθεται για τον δρόμο που πρέπει να πάρει το κόμμα ευρισκόμενο μπροστά στη διχάλα της Αρετής (4%) και της Κακίας (31,5%). l  Δηλαδή, «γνήσια Aριστερά» ή «μεταλλαγή σε Kεντροαριστερά» λόγω διευρυμένης πελατείας l – από Κουντουρά μέχρι Τζουμάκα, ίνα μη τι χείρον είπω. l Πάλι θέατρο. l Ακόμα και στα «εσωτερικά» τους, οι αλιτήριοι, υποκρίνονται. l Διότι όλο αυτό –κι ό,τι σχετικό ακολουθήσει ώς το συνέδριο– είναι περί όνου σκιάς. l Πράγμα που το ξέρει και ο Τσίπρας, και όλο το ανφάν γκατέ του l – εκτός ίσως από αφελείς που πιστεύουν ότι μετέχουν σε «κόμμα αρχών» και πράσιν’ άλογα. l Ο Τσίπρας θα κάνει και στο «νέο κόμμα» αυτό που ξέρει να κάνει: l Θα φλομώνει στον κόσμο με «αριστερή» μεγαλοστομία και στην πράξη θα είναι όπου φυσήξει ο άνεμος κι ό,τι κομματικά l αλλά και καριερικά l τον συμφέρει. l Μια πολιτική ανεμοδούρα l – όπως ακριβώς έκανε και ως κυβέρνηση όλ’ αυτά τα χρόνια. l Και με τους καμένους, και με τους ρουβίκωνες. l Και με τον Τραμπ, και με τον Μαδούρο. l Και φορομπήχτης, και μερισματοδότης. l Και «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» και Ρασπούτιν. l Και «κατά της τρομοκρατίας», και κλείσιμο ματιού προς 17σεπτέμβρηδες. l Δηλαδή, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. l Αυτό θα είναι το κόμμα που θα προκύψει. l Είτε πάνε προς εκλογή ηγέτη από συνέδριο, l είτε αποφασίσουν «εκλογή του από τον λαό». l Που δεν το βλέπω το τελευταίο. l Οχι γιατί θα έχανε ο Τσίπρας, σιγά, αλλά γιατί θα δυσαρεστούσε χωρίς λόγο τους «αριστερούς» του. l Αφού όποια διαδικασία κι αν ακολουθηθεί, αυτός θα κάνει στο τέλος ό,τι θέλει. l Ολη η βαβούρα, λοιπόν, γίνεται για να δώσει «υπόσταση» στο αριστερό του προσωπείο. l Και προσχήματα στους «αριστερούς» του, να έχουν να πορεύονται, οι «ιδεολόγοι». l Ενώ η πολιτική κουρελού που «κάλυπτε» την κυβέρνησή του το τελευταίο διάστημα της ύπαρξής της l θα έχει απλωθεί και κουκουλώσει απαξάπαν το νέο Τσιπριστάν. l Διότι το αντίθετο «αφήγημα», l δηλαδή η «αριστερή ψυχή» του Σύριζα να αφομοιώσει και να συμπαρασύρει «προς την κατεύθυνσή της» τα πολιτικά ρετάλια που συνθέτουν την «κουρελού», l δεν νομίζω ότι έχει καμιά προοπτική, κανένα μέλλον. l Αφού μπροστά του θα βρει l (όχι καμιά αντίσταση απ’ τα εν λόγω ρετάλια, αλλά) l αυτό που είναι στην πραγματικότητα ο Τσίπρας. l Εξελέγη ή δεν εξελέγη η Αννα Βαγενά του Σύριζα; l Διότι αν εξελέγη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλαν αυτήν, ως διακεκριμένη σε συγκινησιακά φορτισμένους ρόλους, να μιλήσει στη Βουλή για τις «μωρομάνες»; l Μόν’ αφήσαν έναν μαντράχαλο εκεί l –«ομορφάντρα μου», που έλεγε κι η διαφήμιση– l να προσπαθεί να εγείρει αντιπολιτευτικά συναισθήματα με μωρο(μανο)λογίες περί Εξαρχείων. l (Το βράδυ βράδυ πήρανε τη σκυτάλη τα μελοκάναλα.

l Τα ταμένα εκ γενετής, ως γνωστόν, υπέρ πασχόντων και καμνόντων. l Και τα συχνάκις καυτηριάζοντα αγρίως τον λαϊκισμό. l «Απ’ όπου κι αν προέρχεται». l Εκτός κι αν αβγατίζει θεαματικότητες). l Πάει κι ο Αύγουστος, μπήκε Σε-μ-τέβρης, l άντε να προχωρήσει λίγο κι αυτός, να γλιτώσουμε απ’ τον βομβαρδισμό που συντρόφεψε κι αυτό το ραδιοφωνικό καλοκαίρι μας l – βομβαρδισμό από διαφημίσεις ορισμένων συναυλιών που επρόκειτο να γίνουν δύο και τρεις μήνες μετά,

l τον Σε-μ-τέβρη κυρίως. l Αντε, λοιπόν, να πάμε και στο Καλλιμάρμαρο, l να πάμε και στο Ηρώδειο l (που βρίσκεται «στους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης» – αυτό πάλι το δέλεαρ πού το βάζεις) l για να δούμε Μωγίς Μπεζζάγ και ν’ ακούσουμε Μωγίς Γαβέλ – το «Μπολεγό» και άλλες χογογαφίες. l Αντε, γιατί απ’ την πολλή επανάληψη, μπορεί να σπάσει και κάνα ραδιόφωνο l – τα νεύγα μας πγο πολλού.