Υπέρβαση στις προσλήψεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρβαση στις προσλήψεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κατάσταση χάους, όπου κανένας δεν έπαιρνε ευθύνη για τίποτα». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος την εικόνα του κράτους και του διοικητικού μηχανισμού που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση. Επεσήμανε μάλιστα ότι οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο ξέφυγαν και από 48.000 που ήταν το όριο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους έφτασαν τις 57.000, ενώ παράλληλα τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο δεν ανήρτησαν ως ώφειλαν τα στοιχεία της απογραφής του δυναμικού των δημοσίων υπαλλήλων και του έκτακτου προσωπικού. Απέδωσε την αύξηση του αριθμού του έκτακτου προσωπικού του Δημοσίου στην προεκλογική περίοδο και μάλιστα στις τριπλές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν. «Δεν θέλω να είμαι άδικος. Δυστυχώς, για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις σε προεκλογικές περιόδους αύξαναν τον αριθμό όσων εργάζονταν στο Δημόσιο εκτάκτως. Δεν είναι οι μοναδικοί οι προηγούμενοι που το έκαναν, αλλά το έκαναν και αυτοί και το έχουν κάνει αρκετά», σημείωσε. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει πλήρως τις συμβάσεις των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί ως έκτακτο προσωπικό.

Ο υπουργός, σε συνέντευξή του (ρ/σ ΣΚΑΪ) χθες, τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κεντρικό προγραμματισμό όχι μόνο για τις τακτικές προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και για το έκτακτο προσωπικό. «Εχουμε ζητήσει ήδη απ’ όλα τα υπουργεία και όλους τους δημόσιους φορείς τον προγραμματισμό, ποιες είναι οι ανάγκες τους ώστε, μαζί με το υπουργείο Οικονομικών, να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν και τι θα προγραμματίσουμε να κάνουμε, με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει στόχο την τήρηση της συμφωνίας με τους θεσμούς για τον αριθμό των έκτακτων υπαλλήλων του Δημοσίου. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στα στοιχεία που θα δημοσιευτούν θα φαίνεται «δραματική αποκλιμάκωση του αριθμού, κυρίως λόγω των χιλιάδων αναπληρωτών των σχολείων, οι οποίοι όμως θα επαναπροσληφθούν τώρα τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή