Ο Βαρουφάκης και οι συνομιλίες στο Eurogroup

Ο Βαρουφάκης και οι συνομιλίες στο Eurogroup

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο τις περίφημες ηχογραφημένες συνομιλίες από τις συνεδριάσεις του Eurogroup άφησε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης. Ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του ΜέΡΑ 25, μιλώντας στο ραδιόφωνο (Θέμα fm) σημείωσε σχετικά: «Το σκέφτομαι να ανεβάσω τις ηχογραφήσεις στο Διαδίκτυο. Αλλωστε ήμουν ο μόνος που σεβόμουν την ιδιωτικότητα, όλοι οι άλλοι έκαναν διαρροές. Θα ήταν καλό για το ιστορικό αρχείο της Ευρώπης». Ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας στις κατηγορίες που του ασκούνται για την ηχογράφηση, επανέλαβε κάτι που είχε πει και κατά το παρελθόν: «Ολοι ηχογραφούν τις συνεδριάσεις και πρέπει να το κάνουν».

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικες στην αίθουσα» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας και επανέφερε στη δημοσιότητα την περίοδο της διαπραγμάτευσης του 2015. Υπογράμμισε πως έχει διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι «οι σοβαροί άνθρωποι πρέπει να βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τον εαυτό μας. Η μεταφορά ενός βιβλίου μπορεί να γίνει με άπειρους τρόπους. Οσο πιο πολύ αγαπάω μια ταινία, τόσο πιο πολύ παλεύω μαζί της». Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως η ταινία αποδίδει σωστά τη συνάντηση με τον πρώην επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Η σκηνή στο γραφείο του στις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα επακριβής», είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τις κριτικές που ασκούνται στην ταινία, τις χαρακτήρισε «γελοιότητα», λέγοντας πως «πρέπει να ντρέπονται». Πρόσθεσε, δε, πως «ο Γαβράς δεν έχει υποχρέωση να απαντά γιατί έκανε την ταινία, ας σοβαρευτούμε όλοι». Τέλος, ερωτηθείς αν ήθελε να δει και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πρεμιέρα της ταινίας, απάντησε πως «εγώ τους θέλω όλους στην πρεμιέρα. Σε αυτή τη χώρα να ξεπεράσουμε τις διχόνοιες. Αλλο οι διαφωνίες και άλλο οι διχόνοιες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή