Φ. Γεννηματά: «Με τη νοσταλγία δεν πάμε μπροστά»

Φ. Γεννηματά: «Με τη νοσταλγία δεν πάμε μπροστά»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «πράσινη» επέτειος της 3ης Σεπτεμβρίου πέρασε, ωστόσο η εμφατική και πολύπλευρη ανακίνηση του ζητήματος «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ» έχει ήδη προκαλέσει πονοκέφαλο στη Χαρ. Τρικούπη και μάλιστα, όπως φαίνεται, με αβέβαιη… ημερομηνία λήξης. Μετά και το νέο «κρούσμα» με τη σφοδρή κριτική του Δημ. Κρεμαστινού –μέσω της απόρριψης του ενιαίου φορέα–, η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ, επανήλθε χθες, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου ότι δεν τίθεται θέμα επιστροφής στο παρελθόν.

«Καλή η νοσταλγία, αλλά με νοσταλγία δεν πάμε μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (στον ΣΚΑΪ), επαναλαμβάνοντας ότι η συνέχιση της πορείας που έχει χαραχθεί αποτελεί «πολιτικό μονόδρομο». Παράλληλα, θυμίζοντας τις χαμηλές εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ το 2015, συγκριτικά με τις πρόσφατες κάλπες, αποτύπωσε ως βήμα ανάκαμψης το 8% που έλαβε ο νέος φορέας στις 7 Ιουλίου. Ζήτησε, δε, πίστωση χρόνου προκειμένου να φανεί η πραγματική επιρροή του κόμματος, μιας και, όπως ανέφερε, το ΚΙΝΑΛ «δεν έχει ακόμα καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου», την ώρα που αντιμετωπίζει «ταυτόχρονο πόλεμο από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.». Οσον αφορά το επερχόμενο «πράσινο» συνέδριο, η κ. Γεννηματά έστειλε μήνυμα προς επίδοξους διεκδικητές της ηγεσίας, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενος… διαχωρισμός ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ θα ισοδυναμούσε με πισωγύρισμα και θα δημιουργούσε σύγχυση.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία της στη ΔΕΘ, κεντρική επιδίωξη θα είναι να αναδείξει «τα λάθη και τις παραλείψεις» της κυβέρνησης της Ν.Δ., αλλά και να οριοθετήσει, όπως τονίζουν επιτελείς του ΚΙΝΑΛ, «την προοδευτική παράταξη από την αποτυχημένη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Η Χαρ. Τρικούπη έχει ούτως ή άλλως στραμμένο το βλέμμα της και στην Κουμουνδούρου, μιας και η απόπειρα «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή εναντίον της. Το ΚΙΝΑΛ «σηκώνει» ολοένα και ψηλότερα τον σχολιασμό των κινήσεων του Αλ. Τσίπρα στο εσωκομματικό του πεδίο, υπό το σκεπτικό ότι η διαφαινόμενη πρόθεση του τέως πρωθυπουργού να αποφύγει τη διαδικασία επανεκλογής του από τη βάση δεν παραπέμπει σε πολιτική «σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας», προς την οποία ο ίδιος επιχειρεί να στραφεί. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης υποστήριξε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι δεν έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά», διερωτώμενος: «Ο κ. Τσίπρας, ενώ είναι 12 χρόνια αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να μπει στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, των ανθρώπων της παράταξής του. Τι φοβάται;».

Οπως έγινε εξάλλου χθες γνωστό, στην πολιτική-προγραμματική συνδιάσκεψη που σχεδιάζεται για το τέλος του Νοεμβρίου θα προσκληθούν στελέχη και παράγοντες του χώρου, που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διαφώνησαν ή αποστασιοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη ΔΕΘ, τέλος, η κ. Γεννηματά πρόκειται να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή στον Θερμαϊκό, ενώ θα καταθέσει δέσμη προτάσεων για όλους τους πολίτες που υπήρξαν τα θύματα της πολυετούς κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή