Τ. Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων στο Δημόσιο

Τ. Θεοδωρικάκος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προσλήψεων στο Δημόσιο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα απολύσεων και θα τηρηθούν κανονικά οι συμβάσεις για το χρόνικο διάστημα που οι συμβασιούχοι έχουν υπογράψει ότι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τις περίπου 9.000 υπεράριθμες έκτακτες προσλήψεις στο Δημόσιο κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο του 2019.

Παρόλα αυτά, επεσήμανε πως στο εξής θα μπει τέλος στην μακροχρόνια λογική πελατειακής εκμετάλλευσης της ανάγκης των ανέργων για εργασία.

«Δεν θα συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι που θέλουν να εργαστούν πρέπει να έχουν ίδιο δικαίωμα με τον οποιονδήποτε πολίτη, αλλά δεν μπορούν να είναι αντικείμενα πελατειακών σχέσεων, παραμονές των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. 

Ακόμη, ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης για σχεδιασμό τακτικών και εκτάκτων προσλήψεων.

«Γίνεται καταγραφή των αναγκών από το σύνολο του δημοσίου τομέα και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και όλο το κυβερνητικό επιτελείο, προσμετρώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες, θα προχωρήσουν σε σχεδιασμό για όλη την τετραετία», ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αυτό που έχει σημασία να ξέρουν οι νέοι άνθρωποι είναι ότι εμείς θα κάνουμε προγραμματισμό για τις προσλήψεις και των εκτάκτων».

Ταυτόχρονα ο υπουργός Εσωτερικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περισσότερων προσλήψεων εφόσον η οικονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει λόγος περαιτέρω μείωσης των δημοσίων υπάλληλων».

«Στον επόμενο χρόνο προφανώς θα υπάρχουν προσλήψεις. Επιμένω ότι μπαίνουμε σε σχεδιασμό και θα γίνονται ανακοινώσεις, οι προσλήψεις θα γίνονται γνώστες στην κοινωνία, ώστε να μην αιφνιδιάζεται κανείς και να υπάρξει πλάνο να μπει ένα τέλος στις πελατειακές σχέσεις που ταλαιπωρούσαν την κοινωνία», προσέθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή