Π. Γερουλάνος: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Π. Γερουλάνος: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι επιτακτικό το ΚΙΝΑΛ να επιστρέψει στις ρίζες του βγάζοντας την παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ μπροστά», δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να βρεθεί στο τιμόνι του κόμματος. 

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, υπογράμμισε ότι ο ΚΙΝΑΛ δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό που ξεκίνησε, ενώ άσκησε κριτική στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Η ομιλία της κ. Γεννηματά την 3 Σεπτέμβρη ήταν απογοητευτική διότι είχε μια πραγματική ευκαιρία να δώσει ένα όραμα. Δεν έγινε αυτό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εφάρμοσε μία στρατηγική που απέτυχε. Πίστευε ότι φέρνοντας όλες τις προσωπικότητες του χώρου μαζί, ο χώρος θα μαζέψει και τον κόσμο. Οι προσωπικότητες ήρθαν μαζί, ο κόσμος όμως δεν ήρθε». 

Ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ (το οποίο τοποθετείται χρονικά για το Δεκέμβριο), ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι το ζήτημα για το ΚΙΝΑΛ «είναι το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Το θέμα είναι να αισθανθούμε ότι είμαστε σε ένα σπίτι το οποίο μας εκφράζει». 

Ερωτηθείς δε σχετικά ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, προσθέτοντας ότι «αν κάποια πράγματα δεν γίνουν σωστά στον χώρο, μια αλλαγή ηγεσίας μπορεί να τα λύσει». Συμπλήρωσε επίσης ότι «η ουσία δεν πρέπει να είναι ένα αιματοκύλισμα προσωπικό. Πρέπει να είναι μια πολιτική διαδικασία την οποία αν την κάνει καλά η ηγεσία του χώρου δεν χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας».

Σημείωσε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για το μέλλον του χώρου που -όπως είπε- είναι ώριμη να συζητηθεί σε βάθος.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα να προχωρήσει σε μια ουσιαστική αλλαγή στρατηγικής επιστρέφοντας στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ. 

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη 

«Οι προσωπικές φιλοδοξίες κανενός δεν είναι πάνω από τις δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης, που οφείλουν να σέβονται όλοι», σχολιάζουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του πρώην υπουργού. 

«Οσοι καλλιεργούν την εσωστρέφεια προσφέρουν κακή υπηρεσία στην παράταξη και εκτίθενται προσωπικά», προσθέτουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή