Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει ο Αντ. Σαμαράς

Υπόθεση Novartis: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει ο Αντ. Σαμαράς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει αυτή την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τις καταγγελίες περί πολιτικοδικαστικού σκάνδαλου  στην υπόθεση της Novartis, με την ενοχοποίηση πολιτικών για τους οποίους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει καταθέσει, από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση, μπαράζ μηνύσεων κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, των εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν τις έρευνες και πολιτικών προσώπων που κατά τις καταγγελίες του κίνησαν τα νήματα στο παρασκήνιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός καταθέτει με βάση τις μηνύσεις του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα, ενώ για αύριο έχει κληθεί σε κατάθεση ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τις καταθέσεις των πολιτικών είναι βέβαιο ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς καταγγέλλονται πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δρομολογηθούν κοινοβουλευτικές διαδικασίες με τη σύσταση Εξεταστικής η Προανακριτικής Επιτροπής, όπως άλλωστε αναμένεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οι έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέραν από τις όποιες ευθύνες πολιτικών αφορούν και τις ενέργειες των εισαγγελικών λειτουργών, που είχαν την ευθύνη των ερευνών για την υπόθεση της Novartis, καθώς έχουν γίνει καταγγελίες για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς τόσο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή – καταθέτει την Πέμπτη- όσο και από την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία είχε καταγγείλει παραιτούμενη πολιτικές παρεμβάσεις εκ μέρους πρώην κυβερνητικού στελέχους στον οποίο προσέδωσε το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», σηματοδοτώντας την σκοτεινή πλευρά της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή