ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνία Παυλόπουλου – Αναστασιάδη: «Σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο»

Επικοινωνία Παυλόπουλου – Αναστασιάδη: «Σθεναρή στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο»

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μία ημέρα από την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στα Κατεχόμενα και τις προκλητικές δηλώσεις του για την ΑΟΖ και την «ισότητα» που αξιώνει η τ/κ πλευρά. 

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα.

Ο Πρόεδρος Παυλόπουλος επαναβεβαίωσε για τη σθεναρή στήριξη του ιδίου και της Ελλάδας στην Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι χες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τα Κατεχόμενα με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακίντζι, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έστειλε μήνυμα – απειλή προς την κυπριακή κυβέρνηση δηλώνοντας «Μοιραστείτε τους φυσικούς πόρους της Κύπρου προτού είναι πολύ αργά».

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους  Κουντρέτ Οζερσάι, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ξεναγήθηκε στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου ενώ ανέβασε και σχετικά βίντεο από την επίσκεψή του στα Βαρώσια στα social media.