Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίσημα ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίσημα ο Μαργαρίτης Σχοινάς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση αντιπροέδρου στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το μεσημέρι της Τρίτης, η νέα επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, επιβεβαιώνοντας τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ».

Ο κ. Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζώης. Ειδικότερα, η Φον Ντερ Λάιεν εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο κ. Σχοινάς θα έχει ένα συντονιστικό ρόλο στην Επιτροπή σε ό,τι αφορά τα ζητήματα μετανάστευσης.

Όπως είπε θα είναι υπεύθυνος τόσο για τη μεταναστευτική πολιτική, συμπεριλαμβανομένης της εξειδικευμένης μετανάστευσης για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και την πολιτική ασύλου για τους πρόσφυγες, όσο και την προστασία των συνόρων. Η «επιτυχής» διαχείριση της μετανάστευσης, δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, συνδέεται με την ανάπτυξη μιας «αλυσίδας δράσεων», ενώ ξεκαθάρισε ότι ενώ η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει προστασία σε όσους πρόσφυγες τη χρειάζονται, θα πρέπει επίσης να εφαρμόσει τις «επιστροφές» των παράτυπων μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή