Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην περιοχή της κρίσεως

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην περιοχή της κρίσεως

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη συμβολή της Ελλάδος στη γενική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του ΝΑΤΟ για τη διατήρηση αλλά και διεύρυνση του μετώπου που έχει δημιουργηθεί προς αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας μετά το πλήγμα εναντίον των ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου αρχίζει σήμερα τριήμερη περιοδεία στην περιοχή της κρίσεως, επισκεπτόμενος διαδοχικώς το Ισλαμαμπάντ, το Νέο Δελχί και την Τεχεράνη.

Στη διάρκεια των συναντήσεών του θα ανταλλάξει απόψεις τόσο για τις τελευταίες εξελίξεις όσο και για διμερή θέματα. Ταυτόχρονα, ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει στο Πακιστάν ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανθρωπιστική παρουσία της ελληνικής πλευράς.

Στο Πακιστάν

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα στο Πακιστάν με τον ομόλογό του κ. Αμντούλ Σατάρ και το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας, στρατηγό Μουσάραφ. Οι συνομιλίες στο Ισλαμαμπάντ θα αφορούν και στη δημιουργία πολιτικού σχήματος, που θα διαδεχθεί τους Ταλιμπάν, εάν και όταν επιτευχθεί η ανατροπή του καθεστώς.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει για το Νέο Δελχί όπου θα έχει συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του. Μεταξύ των θεμάτων αναμένεται να συζητηθούν η κρίση στο Κασμίρ και οι σχέσεις των Ινδιών και του Πακιστάν.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στο Νέο Δελχί, ο κ. Παπανδρέου και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Τεχεράνη. Η επίσκεψη στο Ιράν, όπου ο κ. Παπανδρέου θα έχει συνομιλίες με τον Ιρανό ομόλογό του Χαράζι και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Μοχάμαντ Χατάμι, είναι ο σημαντικότερος σταθμός της περιοδείας του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.

Οι σχέσεις Αθηνών – Τεχεράνης είναι πάντα στενές και ο κ. Παπανδρέου φιλοδοξεί να συμβάλει στη διεθνή προσπάθεια εντάξεως του Ιράν στην ευρεία συμμαχία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Ο υπουργός των Εξωτερικών αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή