Δεκαπέντε στελέχη της Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

Δεκαπέντε στελέχη της Novartis καλεί η Εισαγγελία Διαφθοράς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καθυστέρηση ετών, και μετά τις καταγγελίες πολιτικών και δικαστικών για τη διαχείριση των ερευνών στην υπόθεση της Novartis, η Εισαγγελία Διαφθοράς καλεί δεκαπέντε στελέχη της μητρικής φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis στη χώρα μας σε εξηγήσεις για διακίνηση μαύρου χρήματος, δηλαδή δωροδοκιών σε γιατρούς.

Οι δεκαπέντε έχουν κληθεί από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες ημέρες για ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος από το 2008 ως το 2012.

Οι κλήσεις για εξηγήσεις και ο προσανατολισμός της έρευνας σε γιατρούς γίνονται μετά το φιάσκο με τους πολιτικούς ,στους οποίους προσανατολίστηκε η έρευνα για πάνω από δύο χρόνια, ενώ τώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διενεργεί έρευνα για τα πεπραγμένα στην υπόθεση της Νοvartis, μετά τις καταγγελίες για πολιτικο-δικαστικό σκάνδαλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί ακόμα σε κατάθεση ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής των παράνομων πληρωμών, ο πρώην πανίσχυρος άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας, Κωνσταντίνος Φρουζής, ενώ ο ίδιος με δηλώσεις-τοποθετήσεις του έχει αρνηθεί την ύπαρξη μαύρου ταμείου στην εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή