ΣΗΜΕΡΑ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 18,2% – Δαπανήσαμε 629 δισ. πέρυσι για κατανάλωση φαρμάκων

Οι Ελληνες πληρώνουν όλο και περισσότερα για φάρμακα. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η συνολική δαπάνη πέρυσι ξεπέρασε τα 629 δισ., σημειώνοντας αύξηση κατά 18,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ισως για τον λόγο αυτό η Ελλάδα έχει τα περισσότερα φαρμακεία στην Ευρώπη, αφού αντιστοιχεί ένα ανά 1.100 κατοίκους. Στον κατάλογο με τα πρώτα σε πωλήσεις σκευάσματα συναντάμε τρία για την κατάθλιψη, δύο για το γαστρικό έλκος, δύο για την υψηλή χοληστερόλη και ένα για την αρτηριακή πίεση.

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΣ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑ

Ο κ. Κόκκαλης αγαπά την Ελλάδα…

«Αγαπώ τη χώρα μου και την Intracom» είπε χθες ενώπιον 100 στελεχών του Ομίλου του ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Κόκκαλης, διαψεύδοντας φήμες που τον φέρουν να τίθεται υπό «αναγκαστική» υπερατλαντική κηδεμονία η οποία υποχρεωτικά θα του προσδώσει νέο ρόλο διαφορετικής εμβέλειας και περιορισμένης ευελιξίας. Ο κ. Κόκκαλης, που εκτός από τη χώρα και την Intracom αγαπά ιδιαίτερα και τον Ολυμπακό, τόνισε ότι η απάντηση της Intracom εν μέσω ύφεσης θα έχει επεκτατικά χαρακτηριστικά, με ενίσχυση των δομών της ως πολυεθνικής εταιρείας.

Περί Λαλιώτη:Με δηλώσεις «εκτίμησης προς το έργο» του κ. K. Λαλιώτη, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, αλλά και η νέα υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου επιχείρησαν χθες να καλύψουν τα κενά στην προετοιμασία των έργων του «Αθήνα 2004».

Σκάνδαλο Παπαζώη: Με ευθεία αμφισβήτηση του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη(!) αντέδρασε χθες η κ. Ελισάβετ Παπαζώη στο δεύτερο πόρισμα-καταπέλτη για το σπίτι της στην Οία, για να δεχθεί αποστομωτική απάντηση από τον κ. Ν. Διαμαντούρο…

Εκπαίδευση: 1.669 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών (επί συνόλου 4.000 κενών θέσεων) ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Κουρσκ: Το γράμμα αξιωματικού του «Κουρσκ» που λίγο πριν πεθάνει φρόντισε να κλείσει σε ένα μπουκάλι, δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα. Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι είναι προσωπικό και δεν εντάσσεται στην ανακριτική διαδικασία.

Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο δημιουργός Τζον Μπούρμαν, η ηθοποιός Φέι Ντάναγουεϊ, 201 ταινίες, 356 προβολές και πολλά ειδικά αφιερώματα συνθέτουν το πρόσωπο του 42ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Λαχτάρα Ρεάλ: Περιπέτεια έζησαν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο αεροσκάφος με το οποίο ταξίδευαν από τη Μόσχα. /p> Ποδόσφαιρο: Εκτός Ευρώπης και κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έμεινε ο Ολυμπιακός, αφού χθες ήρθε ισόπαλος 1-1 με την ισπανική Λα Κορούνια στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή