ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος για αποπληρωμή ΔΝΤ: Θετική εξέλιξη, αλλά δρομολογημένη από την προηγούμενη κυβέρνηση

tsakalotos-gia-apopliromi-dnt-thetiki-exelixi-alla-dromologimeni-apo-tin-proigoymeni-kyvernisi-2337848

«Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως τονίζει, «στο EWG της 2/5 είχε παρουσιαστεί η πρόθεση της ελληνικής πλευράς και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση. Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως “win-win” αφού και η Ελλάδα είχε – προφανώς – συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους». «Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο», προσθέτει ο κ. Τσακαλώτος και καταλήγει:

«Αρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων».