Ευ. Αποστολάκης: Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ιμια

Ευ. Αποστολάκης: Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ιμια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ιμια. Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, το σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης αναφερόμενος στις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργικό αξίωμα.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο τέως υπουργός, τα όσα συνέβαιναν στο Αιγαίο αποτελούσαν αφορμή για συχνά τηλεφωνήματα στον τέως πρωθυπουργό.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης προσθέτοντας εκτός των άλλων «δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα».

Αναφερόμενος στις πιέσεις που ασκεί η Τουρκία ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «οι Τούρκοι επιδιώκουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το διεθνές δίκαιο και πως ό,τι δεν παίρνουν νομίμως θέλουν να το πάρουν με την πίεση». 

Ο τέως υπουργός είπε επίσης πως «δεν φτάνει να έχεις ένοπλες δυνάμεις, δεν φτάνει να λες ότι είναι ισχυρές, πρέπει να δηλώνεις και ότι αν χρειαστεί θα τις χρησιμοποιήσεις».

Υποστήριξε παράλληλα πως «αν γίνει κάτι με την Τουρκία, θα είμαστε μόνοι μας» και συμπλήρωσε ότι «αν χρειαστεί μπορούμε να τους κάνουμε μεγάλη ζημιά».

Στην ερώτηση αν η Τουρκία επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο, ο κ. Αποστολάκης είπε πως «δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς τίποτα αλλά αυτά είναι υποθέσεις που τις συζητάμε με πιθανότητες. Αν εμείς δεν κάνουμε λάθη και κινούμαστε με σύνεση και ψυχραιμία δεν θα προκύψει θερμό επεισόδιο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή