Στο αρχείο το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Στο αρχείο το «πόθεν έσχες» της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο ετέθη χθες από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής η υπόθεση της συζύγου του πρωθυπουργού κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι εξηγήσεις που είχε κληθεί να παράσχει και τα στοιχεία τα οποία προσκόμισε κρίθηκαν επαρκή και νόμιμα.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή αυτή συγκροτείται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, έναν βουλευτή της πλειοψηφίας και έναν της αξιωματικής αντιπολίτευσης (τα τρία αυτά μέλη είναι και τα μοναδικά πολιτικά πρόσωπα), καθώς και από έναν αρεοπαγίτη, δύο συμβούλους της Επικρατείας, τον σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Απαντες, με μόνη εξαίρεση τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα, συμφώνησαν στο συμπέρασμα πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Ο κ. Λάππας ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση, με το επιχείρημα ότι έλειπαν κάποια στοιχεία. Ως γνωστόν, κατά την προηγούμενη πολιτική περίοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγείρει πολλές φορές ζήτημα με το «πόθεν έσχες» της κ. Γκραμπόφσκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή