Υπόθεση Novartis: Κατάθεση στοιχείων από τον Ανδρ. Λοβέρδο

Υπόθεση Novartis: Κατάθεση στοιχείων από τον Ανδρ. Λοβέρδο

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται οι πιέσεις κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς και τέταρτος πολιτικός κατέθεσε εις βάρος του, στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος εξετάστηκε ως μάρτυρας χθες από τον αντεισαγγελέα που ανωτάτου δικαστηρίου Ευ. Ζαχαρή, που διενεργεί την έρευνα, καταθέτοντας και αυτός στοιχεία για παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ παράλληλα ο πρώην υπουργός κατέθεσε και τις μηνύσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλει τόσο κατά των εισαγγελέων όσο και κατά των λεγομένων προστατευόμενων μαρτύρων. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, για τον οποίο έχει ζητηθεί η άδεια της Βουλής προκειμένου να ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για την υπόθεση Novartis, έχει καταγγείλει εξαρχής την ενοχοποίησή του ως προϊόν σκευωρίας, κάτι που επανέλαβε και χθες, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επικαλούμενος τόσο τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, που έκαναν λόγο για προαποφασισμένες διώξεις πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis, όσο και εκείνες της πρώην επικεφαλής Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Η κυρία Ράικου, όπως και ο κ. Αγγελής στη συνέχεια, είχε καταγγείλει για παρεμβάσεις στις έρευνες για τη Novartis τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στη λογική ότι πίεζε για διώξεις κατά πολιτικών χωρίς στοιχεία.

Και ενώ οι έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να αποκαλυφθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ενοχοποιήθηκαν πολιτικοί χωρίς στοιχεία, ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που βρίσκεται στο επίκεντρο των καταγγελιών, χθες με δήλωσή του, αντέδρασε έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε ό,τι αφορά το πρόσωπό του. «Με παρανοϊκά μυθεύματα», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος, «και παράνομες πράξεις προσπαθούν να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό και να συγκαλύψουν βαρύτατες ευθύνες που αφορούν όχι μόνο το σκάνδαλο της Novartis αλλά και τη διερεύνησή του».

Γ. Στουρνάρας

Παράλληλα, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διενεργούν τις έρευνες αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να καλέσουν, όπως το έχουν προγραμματίσει, σε κατάθεση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που ήταν ανάμεσα σε εκείνους που ενοχοποιήθηκαν για τη Novartis και η υπόθεσή του τέθηκε ήδη στο αρχείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή