ΣΗΜΕΡΑ

3' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ – Παρατείνουν την αποχή τους οι πανεπιστημιακοί ιατροί

Δεκαπενθήμερη παράταση της αποχής από το κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο και νέα συνέλευση τη μεθεπόμενη Πέμπτη για τα… περαιτέρω αποφάσισαν χθες οι πανεπιστημιακοί ιατροί της Αθήνας, «απαντώντας» στις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας για τα απογευματινά ιατρεία. Η ισχυρή μειοψηφία που τάχθηκε υπέρ της αναστολής των κινητοποιήσεων (94 έναντι 115) μάλλον δεν… παρηγορεί τους φοιτητές της Ιατρικής, οι οποίοι και θίγονται άμεσα από την αποχή που έχει ξεκινήσει, ως γνωστόν, από τον περασμένο Ιούνιο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Με βήμα σημειωτόν η πώλησή της

Με βήμα σημειωτόν προχωρεί η διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αν και η κυβέρνηση ζήτησε από τους δύο υποψήφιους αγοραστές να επεκτείνουν την ισχύ των εγγυητικών επιστολών που έχουν καταθέσει έως το τέλος του μήνα. Παράλληλα όμως η κυβέρνηση επιχειρεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων Ελλήνων επιχειρηματιών.

ΝΕΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΤΟΥΣ

Ευπρεπίζονται οι κρατικές πλαζ

Οι ακτές που ενοικιάζονται σε δημοτικές ή ιδιωτικές επιχειρήσεις θα ευπρεπιστούν. Τέρμα οι πρόχειρες κατασκευές, οι ημιπαράνομες καντίνες, οι σπασμένες ομπρέλες. Ογδόντα ακτές σε διάφορες περιοχές της χώρας, που ανήκουν στην «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (ΕΤΑ), θα λειτουργήσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι με νέες προδιαγραφές που περιλαμβάνουν τυποποιημένες ξύλινες κατασκευές, σύγχρονο εξοπλισμό και… προστασία των λουομένων από την εκμετάλλευση της παραλίας.

Κέρδη στη Γουόλ:Η είδηση πως η Microsoft κερδίζει τη δικαστική διένεξη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ελπίδες για ανάκαμψη της οικονομίας το 2002, επισκίασαν την πληθώρα των ιδιαίτερα δυσμενών οικονομικών στοιχείων στη Γουόλ Στριτ. Ο Dow Jones κέρδισε 2,08% και ο Nasdaq 3,32%

ΠΑΣΟΚ: Νέο «άνοιγμα» του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, μετά τη χθεσινή πρώτη με νέα σύνθεση συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ενόψει των δημοτικών εκλογών να υπάρξει ευελιξία στο θέμα των «συμμαχιών» με άλλα κόμματα και στον ορισμό υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών.

Παπανδρέου στο Πακιστάν: Η ανάγκη διαλόγου θρησκειών και πολιτισμών και η αντιμετώπιση της κρίσεως των Αφγανών προσφύγων ήταν τα κεντρικά σημεία των συνομιλιών του κ. Γ. Παπανδρέου στο Πακιστάν.

Βουλή-πρόστιμο: Οι «κοπάνες» από τη Βουλή έχουν και τις συνέπειές τους. Ο κ. Απ. Κακλαμάνης επέβαλε πρόστιμο 500.000 δρχ. σε βουλευτή για συστηματικές απουσίες του.

Κοινοτικά κονδύλια: Η πορεία του Γ’ ΚΠΣ εξετάζεται σήμερα σε συσκέψεις περιφερειαρχών και άλλων παραγόντων υπό την προεδρία του κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Μ. Ανατολή: Κακοί οιωνοί συνόδευσαν την άφιξη του Τόνι Μπλερ στο Ισραήλ, καθώς οι προσπάθειές του για επανέναρξη του αραβοϊσραηλινού διαλόγου συνέπεσαν με τη δολοφονία δύο μελών της Χαμάς.

Γεωργία: Ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο απέλυσε χθες ο πρόεδρος της Γεωργίας Εντβαρντ Σεβαρντνάτζε, έπειτα από μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον της διαφθοράς.

«Πρωτεία» στη ρύπανση: Η πόλη με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις όζοντος στην Ε.Ε. είναι η Αθήνα. Το 1999, τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία, ο ρύπος ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια επί 94 ημέρες!

Κάθαρσης παρενέργειες: Ούτε… κουνούπι δεν αφήνουν να περάσει οι νέοι, «αδιάφθοροι» Βούλγαροι τελωνειακοί που διόρισε η κυβέρνηση Συμεών, με αποτέλεσμα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα να σχηματίζονται ατελείωτες ουρές.

Οι δρόμοι της κόκας: Αποκαλυπτικές για τη διακίνηση ναρκωτικών είναι οι λεπτομέρειες από τις διεθνείς έρευνες που οδήγησαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος με τα 200 κιλά κοκαΐνης.

Πυρετός Τζόκερ: Στα 4 δισ. δραχμές (από 2,3 δισ.) εκτοξεύθηκαν τα κέρδη του Τζόκερ μετά το νέο χθεσινό «τζακ ποτ». Η επόμενη κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα, αντί της Κυριακής, για να παιχθούν περισσότερα δελτία…

Διάσωση: Δέκα Τούρκους ναυτικούς, μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε ανοικτά της Λέσβου, διέσωσε χθες το Λιμενικό Σώμα.

Κινηματογράφος: Σε μια αριθμητικά φτωχή εβδομάδα ξεχωρίζουν η παράδοξη δημιουργία των αδελφών Κοέν «Ο άνθρωπος που δεν ήταν εκεί» και το αξιόλογο μουσικό πορτρέτο – ντοκιμαντέρ «Screaming Jay Hawkins» του Νίκου Τριανταφυλλίδη. Κριτική των Γιάννη Μπακογιαννόπουλου, Μαρίας Κατσουνάκη.

Ελύτης: Η μεγάλη έκθεση για τον Οδυσσέα Ελύτη σχεδιάζεται για την επόμενη χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη. Η γενέθλιος μέρα του όμως τιμάται σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Προκρίθηκε: Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την τσεχική Μαρίλα Πρίμπραμ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UΕFΑ.

Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού της αστυνομίας με αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του εξοπλισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα στο 2002 αναμένεται να προσληφθούν 2.500 Ειδικοί Φρουροί, οι οποίοι θα προστεθούν στους 4.500 Συνοριοφύλακες και στους 2.300 Ειδικούς Φρουρούς που έχουν ήδη προσληφθεί. Για το σκοπό αυτό απαιτείται αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κατά 18 δισ. Επιπλέον, προγραμματίζεται η στελέχωση των εγκληματολογικών εργαστηρίων και των Υπηρεσιών Διοικητικής Υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ. με επιστημονικό προσωπικό. Εως το 2004 αναμένεται να έχουν πληρωθεί 248 θέσεις αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή