Να ενημερωθεί η Βουλή για το «2004»

Να ενημερωθεί η Βουλή για το «2004»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ενημέρωση του Κοινοβουλίου σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πορεία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ζήτησε, με επιστολή που απέστειλε χθες στον πρωθυπουργό κ. K. Σημίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Καραμανλής. Με την κίνησή του αυτή ο κ. Καραμανλής εντείνει τον έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως είχε προαναγγείλει κατά τη σύσκεψη των συντονιστών του κόμματος την περασμένη Τρίτη. Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της συνολικής αντιπολιτευτικής τακτικής του κόμματος, η Ρηγίλλης έχει αποφασίσει να αναδείξει τις κυβερνητικές παραλείψεις στο θέμα της προετοιμασίας των Αγώνων, τις καθυστερήσεις στα έργα και τις υπερβάσεις των προϋπολογισμών, καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με τη διαφάνεια.

Εντονη ανησυχία

Ο κ. Καραμανλής με την επιστολή του εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και σημειώνει ότι «ενώ είναι δεδομένη η συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας, της αντιπολίτευσης γενικότερα και της ελληνικής κοινωνίας, η κυβέρνηση παρά τις φραστικές διαβεβαιώσεις, εμπράκτως αρνείται να αντιμετωπίσει την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των Αγώνων ως εθνική υπόθεση». Υπογραμμίζει ακόμη «την έντονη αγωνία για την ακολουθούμενη πορεία που προκαλούν οι κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις, ενώ εισερχόμαστε στην τελική φάση της ολυμπιακής προετοιμασίας».

«Οι καθυστερήσεις για τις οποίες έγκαιρα σας προειδοποιούσαμε», αναφέρει, «ομολογούνται τώρα από κυβερνητικά στελέχη. Οι υπερβάσεις κόστους φθάνουν το διπλάσιο των αρχικών προϋπολογισμών. Εργα τα οποία θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, δεν έχουν καν δρομολογηθεί και σε πολλές περιπτώσεις αντί έργων υποδομής, προκρίνονται λύσεις έκτακτης ανάγκης και κατασκευές λυομένων». Ο κ. Καραμανλής υπενθυμίζει ότι η Νέα Δημοκρατία από τον Αύγουστο του 2000 είχε ζητήσει τη διαρκή και πλήρη ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας, καθώς και ότι κατόπιν εμμονής της ο αρμόδιος υπουργός υιοθέτησε και η Βουλή ψήφισε τροπολογία που καθιερώνει υποχρέωση της κυβέρνησης για τακτική, ανά τρίμηνο, ενημέρωση του σώματος. «Παρά τα επανειλημμένα διαβήματα του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός μας», προσθέτει, «προς τον αρμόδιο υπουργό για τον σεβασμό του νόμου, την υλοποίηση των δεσμεύσεών σας και την ανάγκη ενημέρωσης της Βουλής, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού και τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Τύπου, δεν υπάρχει ακόμη κανένας προγραμματισμός σχετικής συζήτησης στη Βουλή». Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής επικαλείται τις διατάξεις του Ν. 2912/2001 και καλεί τον πρωθυπουργό «να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία, να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία τόσο για την έως τώρα προετοιμασία όσο και για τα μέτρα που προτίθεται να αναλάβει, δεδομένων των αιχμηρών παρατηρήσεων της ΔΟΕ και των ομολογιών που καταθέτουν οι συναρμόδιοι υπουργοί»

Χθες ο κ. Σκανδαλίδης ανήγγειλε την έναρξη, άμεσα, διαλόγου για την αναθεώρηση των οικονομικών της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Χριστοδουλάκη για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή