Νέο σήμα κινδύνου από τη ΔΟΕ για τα ολυμπιακά έργα

Νέο σήμα κινδύνου από τη ΔΟΕ για τα ολυμπιακά έργα

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμα κινδύνου για τους Αγώνες εκπέμπει προς την ελληνική κυβέρνηση και το «2004» η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή με επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της κ. Ντένις Οσβαλντ. Στην επιστολή, που εστάλη στην πρόεδρο του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, προ δεκαημέρου, σημειώνεται ότι σημαντικά κατασκευαστικά έργα βρίσκονται σε κίνδυνο, αφού η έναρξη κατασκευής οδικών δικτύων και αθλητικών εγκαταστάσεων ακυρώνεται ή αναβάλλεται -για μια ακόμη φορά. «Θέλουμε να έχουμε ακριβείς απαντήσεις για τα μέτρα που θα λάβετε ούτως ώστε να τηρηθεί η παράδοση των έργων στους απαιτούμενους χρόνους» σημειώνει ο κ. Οσβαλντ στην επιστολή του όπως μεταφέρεται σε τηλεγράφημα του Associated Press. Σε άλλο σημείο ερωτά εάν η δυναμικότητα της ελληνικής κατασκευαστικής αγοράς επαρκεί για να αντιμετωπίσει τα ολυμπιακά και συνδεόμενα με αυτά κατασκευαστικά έργα.

Η επιστολή της ΔΟΕ, που λέγεται ότι έχει δοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου την ίδια ημέρα που την έλαβε η κ. Αγγελοπούλου, συνδέεται άμεσα με τις χθεσινές δηλώσεις των ολυμπιακών υπουργών κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Βάσως Παπανδρεόυ.

Επίσπευση

Σε χθεσινή τους συνάντηση οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών δημοπράτησης των ολυμπιακών έργων. Επίσπευση που θα γίνει, όπως εξήγησε η κ. Παπανδρέου, με μέτρα που θα λάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ για επιτάχυνση του χρόνου έκδοσης των περιβαλλοντικών, πολεοδομικών και άλλων αδειών που απαιτούνται για τα έργα που έχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Πάντως όπως υπογράμμισαν και οι δύο υπουργοί θα πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικές προτάσεις, αφού υπάρχουν έργα που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει χρόνος για να γίνουν.

Γεγονός που μέχρι πρόσφατα απέφευγαν οι εμπλεκόμενοι φορείς με τα Ολυμπιακά να δηλώσουν. Μεταξύ των έργων που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, η νέα ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ θεωρεί ότι περιλαμβάνονται: μέρη του Ολυμπιακού Δακτυλίου, ανισόπεδοι κόμβοι της Κηφισίας, οι κόμβοι της παραλιακής οδού και οι υπογειοποιήσεις των οδών Αλίμου και Καλαμακίου.

Οι δημόσιες υπουργικές διαβεβαιώσεις περί του «καλώς έχειν» έρχονται σε αντίθεση με την εκτίμηση του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, την οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να γνωρίζουν οι δύο υπουργοί.

Η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται στην ταχύτατη δημιουργία εναλλακτικών σεναριών που θα πρέπει να παρουσιάσει η ελληνική πλευρά σε είκοσι ημέρες για όσα δεν έχουν γίνει και δεν προλαβαίνουν να γίνουν.

Νέο σήμα κινδύνου από τη ΔΟΕ για τα ολυμπιακά έργα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή