Πολιτικό Συβούλιο του ΚΙΝΑΛ με αναφορές σε «ανενεργό» ΠΑΣΟΚ

Πολιτικό Συβούλιο του ΚΙΝΑΛ με αναφορές σε «ανενεργό» ΠΑΣΟΚ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον κύκλο των εσωτερικών διαδικασιών, με στόχο τη χάραξη της στρατηγικής του το επόμενο διάστημα, έχει εισέλθει το ΚΙΝΑΛ. Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποτέλεσε επί της ουσίας την… προθέρμανση για τη Χαριλάου Τρικούπη, μιας και το πλέον κρίσιμο εσωκομματικό ραντεβού έχει οριστεί στην Κεντρική Επιτροπή, την Παρασκευή και το Σάββατο. Η συνεδρίαση κύλησε ομαλά, αν και κατά την τοποθέτηση του Ανδρέα Σπυρόπουλου διεφάνη ότι το κλίμα μεταξύ της ηγεσίας και της πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη, παρότι δείχνει να έχει βελτιωθεί, δεν έχει ακόμη εξομαλυνθεί.

Ο κ. Σπυρόπουλος, εκ των στενών συνεργατών του επανεκλεγέντος ευρωβουλευτή – και ουσιαστικά μοναδικός «εκπρόσωπος» της πλευράς Ανδρουλάκη στο Π.Σ.– άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, κριτική κυρίως για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική «συνιστώσα» του ΚΙΝΑΛ που παραμένει επικοινωνιακά ανενεργή (λόγω έλλειψης στελεχιακής δομής), σε αντίθεση με τις άλλες τάσεις εντός του ενιαίου φορέα, δηλαδή το ΚΙΔΗΣΟ και την Ανανεωτική Αριστερά. Αυτή η αναφορά, αλλά και η εν γένει τοποθέτησή του, τροφοδότησε τη διαφωνία του γραμματέα της Κ.Ε., Μανώλη Χριστοδουλάκη, ωστόσο, οι τόνοι παρέμειναν χαμηλοί. Ως μεμονωμένο, το εν λόγω περιστατικό ίσως να μην λέει πολλά, ωστόσο ενόψει της επερχόμενης Κ.Ε. δείχνει ότι υπάρχει ακόμη κλίμα δυσπιστίας μεταξύ των δύο βασικών πόλων του Κινήματος.

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε ουσιαστικά όσα είχε αναφέρει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ασκώντας κριτική προς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση και προτάσσοντας ως αδιαπραγμάτευτη την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, κατά τη συνεδρίαση έγινε και μια πρώτη αποτίμηση της εκλογικής πορείας ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ την τελευταία τετραετία, μέσω της επεξεργασίας των ποσοτικών δεδομένων από τις διπλές κάλπες του 2015 και του περασμένου καλοκαιριού. Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα δείγματα δουλειάς της επιτροπής που, υπό την Εύη Χριστοφιλοπούλου, μελετά τη συνολική πορεία του κόμματος επί κρίσης. Οπως διευκρινίζει η Χαριλάου Τρικούπη, οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν με στόχο συμπεράσματα ποιοτικού και όχι μόνο ποσοτικού χαρακτήρα, μέχρι τη συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου, ώστε να συντελέσουν στη χάραξη των επόμενων βημάτων. Οι βασικοί άξονες της παρουσίασης της Δευτέρας αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. Τέλος, χθες ανακοινώθηκε και η νέα σύνθεση του τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος, με τον πρόσφατα υποψήφιο βουλευτή Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Κυριάκο, να αναλαμβάνει χρέη γραμματέα, στη θέση του παραιτηθέντος Σταμάτη Μαλέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή