Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο κ. Μανίκας

Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο κ. Μανίκας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο γραφείο του υπουργού Επικρατείας κ. Στ. Μανίκα, καθώς επιχειρείται συγκροτημένη προσπάθεια κατευνασμού των εκτός κυβέρνησης βουλευτών οι οποίοι δείχνουν να αντιδρούν αρνητικά μετά τον ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «K», ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε χθες στη Βουλή με τον υπουργό Επικρατείας για μισή περίπου ώρα, γνωρίζει ήδη την όλη κατάσταση και διάκειται θετικά στην αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας του με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και της συνεργασίας των υπουργών με τους βουλευτές.

Ο κ. Μανίκας, κατά τις ίδιες πηγές, εκτιμά ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η όποια εσωστρέφεια είναι η παραγωγή πολιτικού έργου από την κυβέρνηση και η ελεύθερη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων, ακόμη κι αν είναι επικριτικές, μεταξύ βουλευτών και κυβέρνησης.

Ετσι, φέρεται να είναι αντίθετος με το μέχρι πρότινος καθεστώς της συνάντησης του κ. Σημίτη με τους βουλευτές ανά δεκάδες, στο Μέγαρο Μαξίμου και υπό την πολιορκία των τηλεοπτικών συνεργείων, εκτιμώντας ότι δεν αποδίδουν τα ζητούμενα, αλλά, αντιθέτως, οδηγούν τις συζητήσεις σε ανούσια και περιορισμένου ενδιαφέροντος θέματα.

Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης υπενθύμισε ότι προ έτους απορρίφθηκε από την κυβέρνηση τροπολογία του για τον έλεγχο μέχρι τελικού φυσικού προσώπου των εταιρειών αυτών, ενώ κατήγγειλε ότι κανένας έλεγχος δεν γίνεται από την κυβέρνηση. Χαρακτήρισε ανεπαρκές το θεσμικό πλαίσιο, ενώ επανέλαβε την καταγγελία για την ύπαρξη της Wing Top, υπεράκτιας εταιρείας στην Κύπρο (κατέθεσε τη διεύθυνση και τον αριθμό μητρώου της) η οποία, όπως υποστήριξε, ρυθμίζει προσυμφωνημένες φωτογραφικές προσφορές στις δημοπρασίες δημοσίων έργων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να πληρώνει διπλά και τριπλά από τα διεθνώς ισχύοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή