ΣΥΡΙΖΑ: Πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis

ΣΥΡΙΖΑ: Πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων», «δεξιό ρεβανσιστικό παρελθόν», «υπαρκτό σκάνδαλο Novartis», «προανακριτική παρωδία». Οι παραπάνω σκληρές φράσεις είναι μόνο μερικές από όσες χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει την πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον ρόλο του στην υπόθεση Novartis. Και οι φράσεις αυτές βεβαίως είναι ενδεικτικές της «γραμμής» που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου επιλέγει ουσιαστικά το δόγμα «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», κατηγορώντας την κυβέρνηση για «άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε επισημανθεί εδώ και μέρες, στηρίζει απόλυτα τον τέως υπουργό του, τον οποίο αυτή τη φορά αναφέρει ονομαστικά στην ανακοίνωση, κάνοντας λόγο «για δήθεν παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου» στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Προανακριτική της Ν.Δ. βασίζεται «σε έωλες μαρτυρίες δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι όμως ελέγχονται και οι ίδιοι από τη Δικαιοσύνη για τους χειρισμούς τους στην ίδια υπόθεση». Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «δεν πρόκειται μόνο για μία γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis», αλλά «για ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την άσκηση ποινικής δίωξης ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. κ. Λοβέρδου) και συνεχίζουν τις έρευνες τόσο για δύο κορυφαία στελέχη της Ν.Δ., όσο και για δεκάδες μη πολιτικά πρόσωπα». Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την πεποίθηση πως «η προανακριτική παρωδία θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Την ίδια ώρα, σε εσωκομματικό επίπεδο, φαίνεται πως έχει αποκρυσταλλωθεί η θέση του κόμματος σε ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα, αυτό του τρόπου εγγραφής νέων μελών. Οσοι επιθυμούν να εγγραφούν μέλη θα μπορούν να το κάνουν απευθείας, χωρίς να υποβάλλουν πρώτα αίτηση, κάτι που αποτελεί «νίκη» της προεδρικής θέσης και εκείνων που θέλουν τον σαφή μετασχηματισμό του κόμματος. Χθες, άλλωστε, στη συνεδρίαση της Πολ. Γραμματείας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «καθαρό» άνοιγμα στον κόσμο της Κεντροαριστεράς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα όσα θα λάβουν χώρα θα είναι κάτι παραπάνω από διεύρυνση και θα αγγίζουν τα όρια του νέου κόμματος.

Παράλληλα σημείωσε πως το κόμμα θα πάει μέχρι το συνέδριο με το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και εκεί θα αποφασιστεί η πλαισίωση του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ με κάτι νέο π.χ. «Πράσινη Αριστερά». Ολες οι αποφάσεις που αφορούν τον «οδικό χάρτη» έως το συνέδριο θα επικυρωθούν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. που ξεκινά σήμερα με ομιλία του κ. Τσίπρα στις 13.30. Κατά τα λοιπά, τη χθεσινή Πολ. Γραμματεία απασχόλησε το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καθώς και η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί την Κυριακή στο φεστιβάλ νεολαίας. Ακολούθως, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει μια τρίμηνη καμπάνια με «ανοιχτές συνελεύσεις» σε όλη τη χώρα, παρουσία ακόμα και του κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή