Ν. Παναγιωτόπουλος: Το προσφυγικό αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης

Ν. Παναγιωτόπουλος: Το προσφυγικό αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν δεν αποσυμφορηθούν τα νησιά τώρα, κινδυνεύουν κυριολεκτικά να βουλιάξουν και να γίνουν πολύ χειρότερα. Εκεί παρίσταται η ανάγκη να υπάρξει μεταφορά κάποιων προσφύγων προς την ενδοχώρα», τόνισε σε δήλωση του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την Καβάλα, όπου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τα εγκαίνια της 27ης KAVALAEXPO 2019.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους προσερχόμενος στην έκθεση, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τόνισε ότι «το αντιμετωπίζουμε, όχι μόνο ως μία ανθρωπιστική δραματική κατάσταση, αλλά και ως μία δυνητική απειλή της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι «το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο, σύνθετο, πρόβλημα, που αποκτά διαστάσεις εθνικής κρίσης και επομένως θέλει ειδική και εξαιρετική διαχείριση. Κάθε μέρα κάνουμε συσκέψεις με τον αρμόδιο να το διαχειριστεί, τον κ. Χρυσοχοΐδη». Σχετικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «ο σχεδιασμός που κάνουμε αυτή τη στιγμή με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έχει να κάνει με το να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει τους εταίρους μας για να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει. Αφήνουν την Ελλάδα να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από αυτό που μπορεί να σηκώσει. Και βέβαια εμείς να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε για να δώσουμε κάποιες λύσεις».

«Όσον αφορά τους χώρους εγκατάστασης, οι οποίοι όμως δεν περνάνε μόνο από εμάς» συνέχισε ο υπουργός «αυτή τη στιγμή αναζητούνται διάφορα κτίρια ανά την επικράτεια, όχι μόνο στρατόπεδα. Ακόμη και κτίρια εγκαταλελειμμένα, βιομηχανικής χρήσης, που διαθέτουν κατάλληλες υποδομές. Είναι και αυτό ακόμη στο σχεδιασμό μας και θα δούμε πώς θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Όμως το τιμόνι το έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αυτό οδηγεί όλον το συνολικό σχεδιασμό, εμείς συμμετέχουμε. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, πάντα οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να βάλουν πλάτη. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί και στην πράξη το αποτέλεσμα αυτού του σχεδιασμού», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή