Στο τιμόνι της Creta Farms επέστρεψε ο Κ. Δομαζάκης

Στο τιμόνι της Creta Farms επέστρεψε ο Κ. Δομαζάκης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πριν από λίγους μήνες εκδιωχθείς από τη διοίκηση της Creta Farms Κωνσταντίνος Δομαζάκης είναι από χθες επικεφαλής της εταιρείας και το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του πενταμελούς πλέον διοικητικού συμβουλίου της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας. Ο ίδιος μάλιστα προχώρησε σε εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για να κατοχυρώσει τη νομιμότητα του νέου διοικητικού συμβουλίου, όπως η καταχώρισή του στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η παροχή της σχετικής ενημέρωσης τόσο του Χρηματιστηρίου Αθηνών όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκτός από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη που κατέχει ταυτόχρονα το αξίωμα του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, συμμετέχουν ακόμη οι εξής: Γιώργος Υφαντής, οικονομολόγος, Αλέξης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος, Χρήστος Παπανδρεόπουλος, οικονομικός σύμβουλος με θητεία στην Creta Farms και Χαρίλαος Γεωργίου.

Ο Μάνος Δομαζάκης, πάντως, μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδιδε ανακοινώσεις –όχι πάντως στο Χρηματιστήριο Αθηνών– υποστηρίζοντας ότι δεν έχει επέλθει καμία αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο και επί του ζητήματος αυτού θα αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων σε συνεδρίαση στις 3 Οκτωβρίου 2019. Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση χαρακτήρισε όσα υποστήριζε ο Κ. Δομαζάκης «γραφικότητες», «αναληθείς ισχυρισμούς» και «κακόβουλες αιτιάσεις».

Χθες, εξάλλου, το απόγευμα, αρχικά ο Κωνσταντίνος και στη συνέχεια ο Μάνος επρόκειτο να υπογράψουν με τις πιστώτριες τράπεζες τη σύμβαση ενεχυρίασης των μετοχών τους, προϋπόθεση αναγκαία για να δοθεί στην εταιρεία η ενδιάμεση χρηματοδότηση έως 4 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά απαιτούνται για να επανέλθει σε σχετικά κανονική λειτουργία η Creta Farms. Βεβαίως, ενδιάμεση χρηματοδότηση έως 8 εκατ. ευρώ σχεδιάζεται να δοθεί και από όποιον επενδυτή προκριθεί στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η χρηματοδότηση αυτή θα αξιοποιηθεί μέχρι να επικυρωθεί από το δικαστήριο η σχετική συμφωνία εξυγίανσης της Creta Farms.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας εμπλοκής στην έγκριση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Ποια είναι η πιθανή εμπλοκή; Η κατάθεση τις επόμενες ημέρες από την πλευρά του Μάνου Δομαζάκη αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία θα ζητεί την ακύρωση της γενικής συνέλευσης των μετόχων και την ανάκληση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών για την Creta Farms παρατάθηκε εκ νέου και πλέον καταληκτική προθεσμία είναι η Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή