«Φλερτ» ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΝ εν όψει Δημοτικών

«Φλερτ» ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΝ εν όψει Δημοτικών

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, πλην της Ν.Δ., με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασιών στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του προσεχούς έτους, θα αναλάβει το αμέσως επόμενο διάστημα ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. K. Λαλιώτης.

Παρά το «εύρος» της πρόσκλησης την οποία απηύθηνε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Λαλιώτης, είναι σαφές ότι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ συνιστά η συνεργασία με τον ΣΥΝ. Μάλιστα, προκειμένου να «λειώσουν οι πάγοι» μεταξύ των δύο κομμάτων, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε χθες ότι «ο διάλογος με τον ΣΥΝ θα γίνει συντεταγμένος με την ηγεσία και τα συλλογικά του όργανα» και όχι με μεμονωμένα στελέχη του, ενώ έσπευσε να προσθέσει ότι «ο διάλογος θα γίνει, τουλάχιστον εκ μέρους μας, χωρίς αυθεντίες, χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς προαπαιτούμενα». Παράλληλα, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Λαλιώτης, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέγγιση με άλλα κόμματα και τοπικές κινήσεις, το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, να δώσει «χρίσματα» σε υποψηφίους δημάρχους και νομάρχες.

Ο κ. Λαλιώτης κατέστησε επίσης σαφές ότι από τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τη στρατηγική της ανάδειξης των «διαχωριστικών γραμμών» με τη Ν.Δ. Οπως ανέφερε ο κ. Λαλιώτης, «οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις αναφέρονται σε δύο πόλους: στον πόλο της Δημοκρατίας, του Εκσυγχρονισμού και της Προόδου και στον πόλο της Συντήρησης, του Αναχρονισμού και της Δεξιάς». Μάλιστα, «φωτογραφίζοντας» τις σφοδρές αντιπαραθέσεις που είχε τα τελευταία χρόνια με κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και κυρίως με τον επίτιμο πρόεδρο του κόμματος κ. K. Μητσοτάκη, ο κ. Λαλιώτης υπογράμμισε πως «οι δικές του διαφορές δεν είναι προσωπικές και, πολύ περισσότερο, δεν είναι βεντέτες ανάμεσα σε μένα και σε κάποιον άλλο πολιτικό».

Λειτουργία κόμματος

Τέλος, ο κ. Λαλιώτης αναφέρθηκε στον πολιτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τριετία και έδωσε στη δημοσιότητα την επτασέλιδη εισήγηση για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος που παρουσίασε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Ε.Γ. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ καθόρισε ως ορόσημα για την πορεία του κόμματος την επόμενη τριετία τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, την υλοποίηση του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τις εκλογές του 2004 και την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Μοχλοί» για την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ θα είναι το Ε.Γ. και η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. Στην τελευταία θα μετέχουν ο γραμματέας του κόμματος, οι επικεφαλής των εννέα Τομέων που θα εκλεγούν την προσεχή Παρασκευή σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του Ε.Γ. που δεν έχουν κυβερνητικά καθήκοντα. Επίσης, εφ’ εξής στην Εκτελεστική Γραμματεία θα εκπροσωπείται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή