Στίβος: Nίκησε η… αποχή στο Παγκόσμιο

Στίβος: Nίκησε η… αποχή στο Παγκόσμιο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την τιμωρία του Αλμπέρτο Σαλαζάρ να αποτελεί θέμα συζήτησης στα αθλητικά «πηγαδάκια» και με τους διοργανωτές να έχουν αποτύχει ως προς την προσέλευση των θεατών, το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος του. Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές η καλή προσπάθεια του Κώστα Δουβαλίδη στα 110 μ. εμπ. θα αποτελέσει την τελευταία… γαλανόλευκη ανάμνηση σε αυτή τη διοργάνωση που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Ο Κώστας Δουβαλίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό και πλασαρίστηκε στη 14η θέση με 13.54. Ηταν, όμως, η καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει ο πρωταθλητής μας, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε έξι Παγκόσμια. Στον τελικό τού αγωνίσματος ο Ομάρ Μακλάουντ, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017, έχασε τον βηματισμό του και έπεσε. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον Αμερικανό Γκραντ Χόλογουέι (13.10), το ασημένιο στον Ρώσο Σεργκέι Σουμπένκο (13.15) που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος και το χάλκινο κέρδισε ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτίνο Λαγκάρντ (13.18).

Καλή ήταν και η εμφάνιση της Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου στον προκριματικό της δισκοβολίας. Η δισκοβόλος κατέλαβε την όγδοη θέση στο πρώτο γκρουπ με βολή στα 59,91 μ. στην τρίτη της προσπάθεια (15η στο σύνολο).

Ερωτήματα προκαλεί η συμπεριφορά του πρωταθλητή των 400 μ. Μάικ Νόρμαν. Ο Αμερικανός στον ημιτελικό τερμάτισε περπατώντας και αποκλείστηκε από τον τελικό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν ένιωσε καλά και δεν θέλησε να ρισκάρει έναν τραυματισμό. Στα 1.500, η Σιφάν Χασάν, αθλήτρια του τιμωρημένου Αλμπέρτο Σαλαζάρ, ολοκλήρωσε την κούρσα σε 4.03.88, ενώ στα 200 μ., η Ντίνα Ασερ Σμιθ κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη Βρετανία σε αυτό το αγώνισμα με 21.88. Στον τελικό της σφυροβολίας ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ διατήρησε τον τίτλο του για 4η συνεχόμενη διοργάνωση (80,50 μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή