ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Κικίλιας για ΚΕΘΕΑ: Η αλλαγή στη Διοίκηση δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού

Β. Κικίλιας για ΚΕΘΕΑ: Η αλλαγή στη Διοίκηση δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού

Την πεποίθηση ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου τον σκοπό, την αποστολή, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ, καθώς «είναι σαφές ότι η Διοίκηση του οργανισμού δεν παρεμβαίνει σε θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου», εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Οργανισμού στο υπουργείο Υγείας.

Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι επικεφαλείς του ΚΕΘΕΑ μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που αφορά τον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε πως το ΚΕΘΕΑ επιτελεί μια πολύ σημαντική και ευαίσθητη κοινωνική αποστολή και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας είναι η ενίσχυση αυτής της αποστολής και των δράσεών του.

«Το ΚΕΘΕΑ είναι και θα συνεχίσει να είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας, καθώς επιχορηγείται ετησίως με το ποσό των 20 εκατ. ευρώ», τόνισε και πρόσθεσε: «Με σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζουμε τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του οργανισμού, χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ η επιχορήγησή του».

Ο υπουργός Υγείας – αφού εξήγησε στους εκπροσώπους του ΚΕΘΕΑ ότι η αλλαγή στον τρόπο ορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα επηρεάσει καθόλου την υλοποίηση του επιστημονικού του ρόλου – τόνισε:

«Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση η πολύ σημαντική κοινωνική δράση του ΚΕΘΕΑ. Επιπλέον, δίνουμε δύναμη στα μέλη του, μιας και η Γενική Συνέλευση μετατρέπεται από όργανο που περιοριζόταν απλώς στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων που χαράσσει και διαμορφώνει τη στρατηγική του Οργανισμού σε ζητήματα σχεδιασμού των δράσεων, στους ειδικότερους τομείς της θεραπείας και των ιδεολογικών θεμάτων, αλλά και της επιλογής προγραμμάτων απεξάρτησης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ