ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίγυπτος: «Η ενίσχυση της συνεργασίας στόχος της τριμερούς με Ελλάδα και Κύπρο»

Αίγυπτος: «Η ενίσχυση της συνεργασίας στόχος της τριμερούς με Ελλάδα και Κύπρο»

«Η τριμερής σύνοδος κορυφής έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ιδίως στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού».

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, με αφορμή την 7η τριμερή Σύνοδο Κορυφή Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας στο Κάιρο, παρουσία των προέδρων Aμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Από την πλευρά του, ο πρώην βοηθός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Χεγκάζι τόνισε και αυτό τη σημασία της τριμερούς αυτής Συνόδου Κορυφής, επισημαίνοντας ότι «οι συναντήσεις αυτές αποτελούν ευκαιρία για ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ανάπτυξης, της ενέργειας και της οικονομίας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι τρεις ηγέτες θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους στην επίτευξη περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας και της καλύτερης εξυπηρέτησης των συμφερόντων των λαών».

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό Τύπο, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται και αυτό της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ