Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη – αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων

Την Παρασκευή οι συναντήσεις Μητσοτάκη – αρχηγών για την ψήφο των αποδήμων

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι επικοινωνίες από το γραφείο του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους, με αντικείμενο την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων, οι οποίες θα γίνουν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, έχει ως εξής:

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, στις 11:00,

Με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στις 12:15,

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 17:00,

Με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 18:00,

Με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 19:00.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι επαφές δεν είναι προσχηματικές, καθώς στο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι η εξεύρεση των 200 βουλευτών είναι μια χαμένη υπόθεση.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι η αριθμητική είναι δύσκολη, αλλά δεν απαισιοδοξούν. Δεδομένου ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση του οποίου βρίσκεται μίλια μακριά από εκείνη της κυβέρνησης, καθώς και ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μαζί αθροίζουν 101 βουλευτές, το ενδιαφέρον προφανώς στρέφεται στα μικρότερα κόμματα, αλλά και στο ΚΚΕ.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά τη νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης για το Προσφυγικό, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, συνάντησε τον Τάκη Θεοδωρικάκο κατ’ ιδίαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών έχει μελετήσει τις θέσεις των άλλων κομμάτων και είναι βέβαιο ότι συνομιλεί με στελέχη τους προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος, ενώ κομβικό ρόλο στην προετοιμασία του νομοσχεδίου είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος. Μένει να φανεί από τις συναντήσεις, αλλά και από τη στάθμιση που θα κάνουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, προφανώς λαμβάνοντας υπ’ όψιν το «κόστος» στο εσωτερικό τους μιας σύμπλευσης με τη Ν.Δ., για ένα θέμα, όμως, που είναι αυτονόητο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με το οποίο συμφωνούν όλοι επί της αρχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή