Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχτιζε παρακράτος

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχτιζε παρακράτος

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τη «διερεύνηση και αποκάλυψη της σκευωρίας». Στην παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης ειδικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή δεν συνιστά πράξη «ρεβανσισμού. Δεν είναι προσωπική υπόθεση των στελεχών μας, που χτυπήθηκαν άδικα από το σκοτεινό σύστημα». Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στηριζόμενη σε ένα σκοτεινό σύστημα επιχείρησε να χτίσει «το δικό της παρακράτος. Να αλώσει τους θεσμούς για να τους ελέγξει από μέσα. Και δεν δίστασε να σχεδιάσει μια ολόκληρη σκευωρία με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων. Χρησιμοποιώντας ένα πρόθυμο παραδικαστικό σύστημα, που τους προσέφερε την κατάλληλη τεχνογνωσία για την εκτέλεση του σχεδίου».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «είναι πραγματικά ανατριχιαστικά όσα περιέχονται στη διαβιβασθείσα δικογραφία» και, αφού σημείωσε πως «δεν μπορεί να μείνει κηλίδα στην Ιστορία μας η προσπάθεια σπίλωσης και αφανισμού πολιτικών αντιπάλων με εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης», επισήμανε: «Απαιτούμε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε βάθος και σε ύψος. Για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι, όσο βαθιά ή όσο ψηλά κι αν βρίσκονται». Για να προσθέσει: «Σήμερα, οι δήθεν άγγελοι της κάθαρσης γίνονται έκπτωτοι άγγελοι. Και κάθονται στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Τώρα είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Τώρα είναι η ώρα να αρχίσει η προσπάθεια αποκατάστασης της βαριάς ηθικής και θεσμικής βλάβης. Να σταλεί επιτέλους ένα ισχυρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Εντός κι εκτός Δικαιοσύνης. Κανένας λειτουργός, κανένας πολιτικός, οικονομικός ή μιντιακός παράγοντας, κανένα όργανο της πολιτείας, δεν είναι υπεράνω του νόμου. Καμία σκευωρία, καμία ραδιουργία δεν μένει κρυφή και ατιμώρητη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή