Νέα επικοινωνιακή τακτική Σημίτη

Νέα επικοινωνιακή τακτική Σημίτη

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη του κυβερνητικού έργου έχει αποφασίσει να διαδραματίζει εφ’ εξής ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης, γεγονός που υπογραμμίζεται από τις συνεχείς συνεργασίες τις οποίες έχει προγραμματίσει για την τρέχουσα εβδομάδα με υπουργούς του, αλλά και τις επισκέψεις του σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών και αύριο στην Τροχαία Αθηνών.

Πάντως, η «κινητικότητα» που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός πέρα από επικοινωνιακή, έχει και καθαρά πρακτική σημασία. Οπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό ο κ. Σημίτης επιθυμεί να «μοντάρει» σύντομα την κυβέρνηση και να ανεβάσει τους ρυθμούς παραγωγής του κυβερνητικού έργου. Για το λόγο αυτόν επιδιώκει τις συνεχείς επαφές με τους «βασικούς» υπουργούς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την εβδομάδα θα συναντήσει τους κ. Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκη, Σκανδαλίδη και Πετσάλνικο.

«Ορατό» προβάδισμα

Η νέα επικοινωνιακή τακτική του πρωθυπουργού, που φέρνει τον ίδιο σε «πρώτο πλάνο» επαναβεβαιώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του «πρωινού καφέ» με τους στενούς του συνεργάτες. Εδράζεται δε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των άλλων σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ -αλλά δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί- και εμφανίζει τον κ. Σημίτη να αποκτά «ορατό» προβάδισμα έναντι του προέδρου της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή στο ερώτημα «ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμάται ότι αν η συγκεκριμένη διαφορά διευρυνθεί περαιτέρω, και παράλληλα υλοποιηθεί μέχρι τέλος της τετραετίας, το «Σύμφωνο για μια ισχυρή Κοινωνία» για το οποίο ο κ. Σημίτης δεσμεύθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να επικρατήσει στις εκλογές ακόμη και αν στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου υπολείπεται σταθερά μέχρι την προεκλογική περίοδο της Ν.Δ.

Οργανωτικά

Πάντως, την τρέχουσα εβδομάδα, ο κ. Σημίτης θα στρέψει παράλληλα την προσοχή του στην οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς την Παρασκευή θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να εκλέξει τους νέους Γραμματείς των Τομέων του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Τομέα Οργανωτικού επικεφαλής αναλαμβάνει ο κ. Λ. Κατσιακρέλης, ενώ στον Τομέα Επικοινωνίας ο κ. Ν. Αθανασάκης που θα εγκαταλείψει περί τον Δεκέμβριο τη Γενική Γραμματεία Τύπου. Για τον Τομέα Συνδικαλιστικού προορίζεται ο κ. Γ. Κουτσούκος, για τον Τομέα Οικονομικού ο κ. K. Γείτονας, για τον Τομέα των ΕΒΕ ο κ. Π. Λάμπρου, για τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων ο κ. Π. Αυγερινός, για τον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής ο κ. Λ. Κανελλόπουλος, για τον Τομέα Ισότητας η κ. Σούλα Ευθυμίου, για τον Τομέα Αποδήμου ο κ. Γρ. Νιώτης ενώ, τέλος, επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας αναλαμβάνει ο κ. Γ. Θωμάς. Αντιθέτως, σε εκκρεμότητα παραμένει ποιοι θα αναλάβουν επικεφαλής στους Τομείς Αυτοδιοίκησης και Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή