Διαπληκτισμός κυβέρνησης – Νάιλς για «17 Νοέμβρη»

Διαπληκτισμός κυβέρνησης – Νάιλς για «17 Νοέμβρη»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηντάρηδες, εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινωνίας αποτελούν σήμερα την ομάδα της «17 Νοέμβρη», κατά δήλωση του τ. πρεσβευτού των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Τόμας Νάϊλς. Ο πρώην διπλωμάτης και νυν τραπεζίτης, μιλώντας χθες στην εκπομπή «Φάκελοι» του Mega, ισχυρίσθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του οι έρευνες των Αμερικανών είχαν καταλήξει σε ένα βασικό ύποπτο και άφησε να εννοηθεί ότι αυτός, σε κάποια περίοδο, υπηρέτησε σε τομέα του κρατικού μηχανισμού. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, στην ίδια εκπομπή, χαρακτήρισε ως «ανάξια απαντήσεως» τα όσα ο κ. Νάιλς υποστήριξε και πρόσθεσε ότι και ο πρώην αρχηγός της CIA κ. Γούσλεϊ, που είχε κάνει παρόμοιες δηλώσεις όταν εκλήθη να έλθει στην Ελλάδα για να καταθέσει στον εισαγγελέα αρνήθηκε.

Κατάλογος υπόπτων

Ο κ. Νάϊλς απεκάλυψε ότι έχει παραχωρήσει στην ελληνική κυβέρνηση κατάλογο υπόπτων, αλλά δεν έχει γίνει περαιτέρω έρευνα. «Το 1995 δώσαμε στην ελληνική κυβέρνηση μια πολύ καλή ανάλυση των προκηρύξεων και συγκρίσεις που άξιζαν να έχουν μελετηθεί. Επίσης είπαμε στην κυβέρνηση ποιος πιστεύαμε ότι έγραφε τις προκηρύξεις», τόνισε ο πρώην διπλωμάτης. Κατά τον κ. Νάϊλς, με τα στοιχεία, που είχαν δοθεί στις ελληνικές αρχές, στην Αμερική θα είχε, πιθανώς, εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του συγκεκριμένου ατόμου.

Οταν ο κ. Νάϊλς ρωτήθηκε αν ο κύριος ύποπτος είχε σχέσεις με την κυβέρνηση, απάντησε ως εξής: «Εκείνη την εποχή, δεν είχε».

«Είδα τον πρωθυπουργό (σημ. συντ: τον K. Σημίτη) μετά τη δολοφονία του Κώστα Περατικού,τον Ιούνιο του 1997 και του είπα ποια ήταν η αλήθεια που πίστευα για τη 17Ν, ότι απαρτίζεται από εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινωνίας και όχι από κάποιους τυχαίους, ότι τα άτομα που εκτελούν τις δολοφονίες προσλαμβάνονται από το εξωτερικό, ότι οι οργανωτές της ομάδας στις καθημερινές τους δουλειές δεν είναι τρομοκράτες. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί μου», δήλωσε ο πρώην διπλωμάτης.

– Να αναζητήσουμε με τους εταίρους μας στην Ενωση, αλλά και με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, ένα πιο ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, μετά τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή