Αλ. Τσίπρας: «Απειρία, αλλά και πίστη στις δυνάμεις μας»

Αλ. Τσίπρας: «Απειρία, αλλά και πίστη στις δυνάμεις μας»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Αχαΐα, έναν από τους λίγους νομούς όπου στις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας τις περιοδείες του με στόχο την αναδιοργάνωση του κόμματος και την εγγραφή νέων μελών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε, χθες, αρχικά στην Ακράτα, χαρακτηρίζοντας την Αχαΐα «δημοκρατικό κάστρο» και περιγράφοντας τον στόχο του που είναι η αντιστοίχιση του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό αποτέλεσμα του 32%. Το εγχείρημα το περιέγραψε ως «δύσκολο», καθώς «στις μέρες μας αμφισβητείται η αξία της συλλογικής δράσης». Βάζοντας, όμως, στην εξίσωση την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε την επιθυμία του για μία «αδιαμεσολάβητη επικοινωνία». Ακολούθως, ο τέως πρωθυπουργός έκανε μία αναδρομή στο τι κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση στην έξοδο από τα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας, πάντως, σημείωσε πως παρά το «τιμητικό γεγονός» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από το 1/3 των ψηφοφόρων στις πρόσφατες εκλογές, ο στόχος για «τη δημοκρατική παράταξη» δεν είναι «να ηττάται τιμητικά, αλλά να κερδίζει».

Από την ομιλία του κ. Τσίπρα δεν απουσίαζε βεβαίως η σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας πως ήδη έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες και να επανασυστήνεται το «κράτος της Δεξιάς». Λίγο μετά, στο Αίγιο, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον τρόπο εγγραφής νέων μελών, λέγοντας πως «ξεκινάει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου ο καθένας και καθεμιά μέσα σε δύο λεπτά θα εγγράφεται μέλος». Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επανέλαβε τη στήριξη στην εκ νέου εκλογή Παυλόπουλου, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα πως αν ο πρωθυπουργός «θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα και να εκλέγει Πρόεδρο με 151 ψήφους και να βάζει τον κομματικό του υπάλληλο, εκεί θα μας βρει αντίθετους». Με δεδομένη τη συζήτηση για το κατά πόσον ήταν έτοιμος να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, είχε ενδιαφέρον μία αποστροφή του, με την οποία προφανώς θέλησε να κλείσει αυτή τη συζήτηση και μαζί την εσωστρέφεια. «Εμείς βρεθήκαμε με την απειρία μας, την πίστη μας όμως στις δυνάμεις μας και την εντιμότητά μας, να διαχειριστούμε την πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας της χώρας», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος εμμέσως πλην σαφώς πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος το 2015.

Πάντως, τη σχετική συζήτηση που άνοιξε ο κ. Βούτσης, τροφοδότησε χθες και ο κ. Τσακαλώτος, που συντάχθηκε (ΑΝΤ1) με την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει. Από τις αναφορές του τέως ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να διαφύγει την προσοχή η αναφορά του πως το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθάει στη μείωση χρήσης του και άρα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Πρόκειται για μία άποψη που δείχνει πως η κλιματική αλλαγή μπαίνει ψηλά στην ατζέντα πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αυτό θολώνει την αντιπολιτευτική γραμμή του κ. Τσίπρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή