Πίεση Χαρ. Τρικούπη προς όλους για ψήφο αποδήμων

Πίεση Χαρ. Τρικούπη προς όλους για ψήφο αποδήμων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηνύματα για επιτάχυνση των διεργασιών σχετικά με την ψήφο των αποδήμων εκπέμπει το ΚΙΝΑΛ, την ώρα που οι διακομματικές επαφές φαίνεται πως εισέρχονται στην τελική τους ευθεία. Από τη στάση της Χαρ. Τρικούπη στην αρμόδια επιτροπή, αλλά και δηλώσεις στελεχών, αποτυπώνεται η «πίεση» προς όλες τις πλευρές το ζήτημα να κλείσει χωρίς χρονοτριβές.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, δεν λείπουν και οι αιχμές, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Παύλο Χρηστίδη να τονίζει (Δημ. Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης) ότι «κάποιοι μπορεί να θέλουν να καθυστερήσουν τη διαδικασία» με ζητήματα όπως ο ΑΦΜ, σε μια αναφορά με αποδέκτη το ΚΚΕ.

Αλλωστε, πέρα από το ότι η ψήφος των αποδήμων είναι ζήτημα το οποίο έχει προτάξει εδώ και μήνες η παράταξη, οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί, με την «απομόνωση» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφώς ευνοϊκές πολιτικά για το ΚΙΝΑΛ. Δεδομένου δε ότι τους επόμενους μήνες οι δύο διεκδικητές των σκήπτρων της Κεντροαριστεράς θα εισέλθουν σε διαδικασίες επανεκκίνησης ή και διεύρυνσης (με συνδιάσκεψη και συνέδριο αντίστοιχα), η Χαρ. Τρικούπη επιχειρεί εύλογα να ανταποδώσει, αλλά και να αυξήσει τις πιέσεις που δέχεται από την Κουμουνδούρου.

Υπό αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, προτάσσει και τη συζήτηση γύρω από το πρώτο εξάμηνο του 2015. Το ΚΙΝΑΛ παρακολουθεί στενά τον σχετικό διάλογο που έχει ανοίξει στην αξιωματική αντιπολίτευση, γνωρίζοντας ότι μπορεί να επωφεληθεί από την εσωστρέφεια στους κόλπους της.

Μέτρα κατά Τουρκίας

Την ίδια ώρα, τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, προέταξε η Φώφη Γεννηματά στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι η Ε.Ε. έχει επιδείξει μεγάλη ελαστικότητα απέναντι στην Αγκυρα, ενώ ζήτησε συγκεκριμένες κυρώσεις, όπως καθαρή απόφαση για εμπάργκο όπλων.

Στο μέτωπο του μεταναστευτικού, ζήτησε άμεση ενίσχυση της συνοριοφυλακής, αλλαγή της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, νέα διαδικασία μετεγκατάστασης σε όλες τις χώρες της Ενωσης για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες και επαναφορά του αιτήματος για αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή