ΣΗΜΕΡΑ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ «ΘΕΟΜΗΝΙΑ» – Ομπρέλα παρελθοντολογίας σηκώνει η κυβέρνηση

Στήριγμα στην παρελθοντολογία και σε… στατιστικές αυθαιρεσίες αναζητούσε χθες η κυβέρνηση, προκειμένου να μην βυθιστεί, υπό το βάρος των ευθυνών της, στον βούρκο που άφησε στο πέρασμά της η πρόσφατη θεομηνία. Ενδεικτικά, ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος «υπενθύμισε» ότι «τη δεκαετία του ’70 (προ ΠΑΣΟΚ) πνιγόταν κόσμος», ενώ ο (βαλλόμενος πανταχόθεν) κ. K. Λαλιώτης υπεστήριζε ότι «σε 2.000 χιλιόμετρα οδικού δικτύου παρουσιάσθηκε μόνο ένα πρόβλημα»(!) Η αυτοψία που διέταξε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου στα έργα του προκατόχου της αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διημέρου, προτού δηλαδή ενσκήψει το νέο (και, όπως οι επιστήμονες φοβούνται, ακόμη καταστροφικότερο) κύμα κακοκαιρίας που προβλέπεται για το Σαββατοκύριακο.

Χριστοδουλάκης: Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εφέτος θα είναι μεταξύ 4% και 4,1%, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης μετά την πρώτη εμφάνισή του στο συμβούλιο υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης θα είναι 1,5%.

Αρνείται συζήτηση: Ο πρωθυπουργός κ. K. Σημίτης με απαντητική του προς τον πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλή επιστολή, αρνείται το αίτημά του για διεξαγωγή συζητήσεως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, με αντικείμενο την προετοιμασία του 2004.

ΚΥΣΕΑ: Στις 15 Νοεμβρίου θα συνέλθει το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να επιλέξει τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που θα διαδεχθεί τον στρατηγό κ. Μ. Παραγιουδάκη, η θητεία του οποίου λήγει τον Φεβρουάριο του 2002.

Νομάρχες: Δεν θα υπάρξει τρίτη θητεία για τους νομάρχες, αποφάσισαν στη χθεσινή τους συνάντηση ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών. Δηλαδή, περίπου το 1/3 των σημερινών νομαρχών δεν θα έχει δικαίωμα υποψηφιότητας στις ερχόμενες εκλογές.

Διά βίου εκπαίδευση: Η ανάγκη διά βίου κατάρτισης οδηγεί τις επιχειρήσεις στη δημιουργία τριτοβάθμιων σχολών για το προσωπικό τους.

Μέση Ανατολή: Πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και δύο ανώτατα στελέχη της Φατάχ, σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά, λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι η συνάντηση Πέρες – Αραφάτ δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Καρικατούρα: Στη ζωή, ούτε οι θυελλώδεις έρωτες έχουν διάρκεια, αλλά ούτε τα χρυσοφόρα προικοσύμφωνα μπορούν να εξασφαλίσουν μακρόβιο και αρμονικό συζυγικό βίο. Στην περίπτωση Tempo – Ευαγγελάτου, το φλογερό ειδύλλιο, όπως και το συγκρουσιακό διαζύγιο που επιβεβαιώθηκε χθες με την παραίτηση του παρουσιαστή, συνθέτουν ακριβώς την τηλεοπτική καρικατούρα ζωής…

Εξω ο Λεσπέρογλου. Ετοιμος να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του δήλωσε ο επί σειράν ετών «υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος» για τρομοκρατικές ενέργειες Αβραάμ Λεσπέρογλου περνώντας χθες, πανευτυχής, την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού. Μετά την πρόσφατη αθώωσή του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το Στρατοδικείο έκανε δεκτή και την αίτηση αναστολής του για ποινή 3,5 ετών που του είχε επιβληθεί για λιποταξία.

Πλήγμα στην τέχνη: Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η πρόσφατη νεροποντή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στον ερειπιώνα του εργοστασίου Φιξ, με αποτέλεσμα το μουσείο να κλείσει προληπτικά για ένα οκταήμερο.

Η μάχη της αρκούδας: Σε… ιστορικό συμβιβασμό -και η Εγνατία Οδός θα περάσει και οι αρκούδες θα προστατευθούν- κατέληξαν η κατασκευάστρια εταιρεία και η οικολογική οργάνωση «Αρκτούρος», έπειτα από διαμάχη που στοίχισε στο Δημόσιο πάνω από 70 δισ. δραχμές καί έφερε το έργο μια τετραετία πίσω.

Χατζιδάκις: Ετοιμάζονται δώδεκα επανακυκλοφορίες ιστορικών ηχογραφήσεων του Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και η επίσημη ιστοσελίδα με ανέκδοτο υλικό του.

Αρση βαρών: Δύο ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο ήταν η συγκομιδή του Γιώργου Τζελίλη από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Αττάλεια.

ΠΑΟ: Μόνο αν κατακτήσουν τον τίτλο, η διοίκηση αποφάσισε να πριμοδοτήσει γενναιόδωρα τις ευρωπαϊκές επιτυχίες των παικτών, θέλοντας έτσι να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο η ομάδα στο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή