Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απότη φρεγάτα «Ψαρά» (Φωτογραφίες)

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απότη φρεγάτα «Ψαρά» (Φωτογραφίες)

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φρεγάτα «Ψαρά» του Πολεμικού Ναυτικού, που ήταν ελλιμενισμένη στο λιμάνι της Πύλου, επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το τέλος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 192ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, τόνισε ότι «βρίσκομαι σήμερα εδώ για να αποτίσω φόρο τιμής στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στο Πολεμικό της Ναυτικό, γιατί χάρη σε εσάς η Ελλάδα σήμερα, όχι μόνο φυλάσσει υπερηφάνως τα σύνορά της, αλλά και γιατί επιπλέον επιτελείται αποστολή, η οποία υπερβαίνει τα σύνορά μας, διότι αφορά τα σύνορα της ευρωπαϊκής μας οικογένειας».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «κυρίως συμβάλλετε, ώστε να εμπεδωθεί η ειρήνη, αλλά όπου χρειαστεί να υπερασπιστούμε την ελευθερία απέναντι σε κάθε έναν ο οποίος την επιβουλεύεται, να υπερασπιστούμε τη διεθνή και την ευρωπαϊκή νομιμότητα».

Αναφερόμενος στην ναυμαχία του Ναυαρίνου, είπε ότι «πρέπει να μας διδάσκει» και εξήγησε: «Την εποχή εκείνη δεν είχαμε τη δύναμη, ύστερα από τα όσα είχαν συμβεί και την τεράστια υπέροχη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να πολεμήσουμε απέναντι στον εισβολέα και κατακτητή της εποχής, για αυτό χρειαστήκαμε τους συμμάχους μας, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό μας».

«Σήμερα» συνέχισε, «τα πράγματα έχουν αλλάξει, όχι μόνο γιατί άλλαξαν οι καιροί, όχι μόνο γιατί τούτος ο τόπος προόδευσε, αλλά γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται στο ύψος των περιστάσεων».

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απότη φρεγάτα «Ψαρά» (Φωτογραφίες)-1

«Σήμερα», όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «για να υπερασπιστούμε την Ελλάδα, το λαό μας και το έθνος μας, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια από κανέναν, το πράττετε καθημερινώς και στο ακέραιο, αλλά και υπερασπίζεστε ταυτοχρόνως τη διεθνή νομιμότητα και την ευρωπαϊκή νομιμότητα».

«Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από εδώ», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος «σε όλους τους συμμάχους μας και στη γειτονική μας Τουρκία, είναι ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα βασικό χαρακτηριστικό μέσα στην Ιστορία, δεν ξεχνάμε κανέναν από εκείνους οι οποίοι μας στάθηκαν στους μεγάλους αγώνες και στις μεγάλες αγωνίες και τους ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά μέσα από τη μνήμη της ναυμαχίας του Ναυαρίνου»

«Σήμερα όμως», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «πέρα από τις ευχαριστίες μας και την ευγνωμοσύνη για την εποχή εκείνη, τους καλούμε να σταθούμε για μία ακόμα φορά ως ισότιμοι συναγωνιστές και εταίροι στο μεγάλο αγώνα, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για την υπεράσπιση της ειρήνης, της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας».

Μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απότη φρεγάτα «Ψαρά» (Φωτογραφίες)-2

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε εδώ και θα πρωταγωνιστήσουμε, εσείς είστε εδώ και πρωταγωνιστείτε καθημερινά, φύλακες της ειρήνης και των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς νομιμότητας γενικότερα».

Κλείνοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού: «Γνωρίζω ότι όποτε το καλέσει το χρέος θα είστε παρούσες και παρόντες, αλλά πριν από όλα βρίσκομαι εδώ για να σας πω εκ μέρους όλων μας εκ μέρους του λαού μας εκ μέρους του έθνους μας, ότι σας ευχαριστούμε και είμαστε περήφανοι για σας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή