Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για τη Novartis ζητεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για τη Novartis ζητεί ο Δ. Παπαγγελόπουλος

5' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάποιοι με έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό», υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος όσον αφορά την παραπομπή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και προειδοποίησε ότι "αυτοί που πυροβολούν έναν στόχο συνέχεια να ξέρουν ότι στοχοποιούνται και οι ίδιοι".

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε την άποψή του ότι «πρόκεται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους» και σημείωσε ότι «πριν από εμένα το είχε πει η εισαγγελέας Ελένη Ράικου ότι η Novartis είναι η κορωνίδα των σκανδάλων».

Υποστήριξε ακόμη: ότι για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες πολιτικών προσώπων δημιουργήθηκε η θεωρία της σκευωρίας… Στόχος ήταν να με φοβίσουν. Επειδή δεν φοβήθηκα και η δικογραφία αποδεικνύεται φιάσκο – με βάση το κατηγορητήριο – προσπαθούν απεγνωσμένα να φτιάξουν κάτι, επικαλούνται μυστικές υπηρεσίες, ανακαλύπτουν επεμβάσεις μου σε άλλες υποθέσεις… Ρωτάω: έχει εξελιχθεί κάποια υπόθεση στα δικαστήρια ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ; Επειδή καταρρέουν οι κατηγορίες για την δήθεν σκευωρία προσπαθούν να φτιάξουν άλλη υπόθεση… Ωστόσο καμιά φορά στην ιστορία νικάει και ο Δαυίδ. Τους περιμένω, ξέρω τι πάνε να κάνουν, το μόνο που θα χάσω θα είναι χρόνος μελετώντας την δικογραφία. Δεν πρόκειται να φοβηθώ. Κομανέτσι εγώ δεν πρόκειται να γίνω".

Άφησε ανοικτό το εάν υπάρχει τροφοδότης λογαριασμός 28 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τις υποθέσεις που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα και μπήκαν στο αρχείο είπε: «Θα δω την πράξη αρχειοθέτησης και τα στοιχεία για την υπόθεση της παραπομπής στο αρχείο της υπόθεσης για τον Αντώνη Σαμαρά… Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου αλλά και την Δικαιοσύνη».

Πρόσθεσε δε ότι σήμερα το πρωί ο συνήγορός του θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έγγραφο με διάφορα αιτήματα του,για πράξεις που θα συμβάλλουν στην υπεράσπισή του. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, θα αιτηθεί και «την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράικου, τον Ιωάννη Αγγελή και όποιον άλλον θελήσει, ώστε να με κοιτάει στα μάτια και να λέει ότι θέλει».

«Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση αυτή»

Για την εμπλοκή εισαγγελέων στην υπόθεση της σκευωρίας είπε ότι «ένα κομμάτι της ΝΔ εκμεταλλεύεται τους εισαγγελείς. Για το κατηγορητήριο εναντίον του υποστήριξε ότι «το κατηγορητήριο είναι αστείο… Αν έστησα σκευωρία, γιατί επτά στις δέκα υποθέσεις για τους πολιτικούς τέθηκαν τελικά στο αρχείο; Τι σόι Ρασπούτιν είμαι; Δεν υπάρχει Ρασπούτιν στην υπόθεση αυτή".

Αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους πολιτικούς. Για τον Κώστα Καραμανλή που τον είχε τοποθετήσει στην ΕΥΠ είπε «τον θεωρώ έναν πολύ καλό άνθρωπο και έναν καλό πρωθυπουργό». Είπε ακόμη ότι όσο ήταν υπουργός μιλούσε μαζί του. Μιλούσε – είπε – με τον Αντώνη Σαμαρά και με τον Προκόπη Παυλόπουλο, όχι όμως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι νεότερος αλλά με τον πατέρα του. Ποτέ όμως, είπε, για εκκρεμείς υποθέσεις.

Για την σχέση του με την εισαγγελέα Ελένη Ράικου αρνήθηκε ότι της άσκησε πίεση προκειμένου να στείλει την δικογραφία της Novartis με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην Βουλή. "Η κυρία Ράικου βρέθηκε σε πανικό και αυτά θα φανούν στην προκαταρκτική εξέταση… Θα μετατρέψω τους κατηγόρους μου σε κατηγορούμενους… Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων όσοι ενέχονται σε αυτή την ιστορία. Δεν υπήρξε τηλεφώνημα με την κ. Ράικου. Μετά την παραίτησή της συναντηθήκαμε και μου ζήτησε κάτι συγκεκριμένο", ανέφερε.

Από τη δικογραφία «προκύπτει όνομα πολιτικού που χρηματίστηκε»

Ερωτηθείς τι έγινε στην Βιέννη και αν προσφέρθηκε στικάκι με στοιχεία που το αρνήθηκε ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής, απάντησε: "από την δικογραφία προκύπτει ότι έγινε μία συνάντηση στην οποία συμμετείχε η Ελένη Τουλουπάκη και μετά προστέθηκε και ο κ. Αγγελής", ωστόσο πρόσθεσε ότι στικάκι με στοιχεία δεν υπήρξε. Προσφέρθηκε όμως λογαριασμός πολιτικού προσώπου από τους αμερικανούς, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) που δεν παρέλαβε ο κ. Αγγελής. Πρόσθεσε ότι "και παράνομα να ήταν τα στοιχεία, όπως επικαλέστηκαν οι εισαγγελείς για να μην τα παραλάβουν, που δεν ήταν, υπήρχε νόμος που έδινε το δικαίωμα κατ' εξαίρεση σε εισαγγελείς διαφθοράς να αξιοποιούν ακόμη και παρανόμως κτηθέντα στοιχεία". Ο κ. Παπαγγελόπουλος αρνήθηκε να πει το όνομα του πολιτικού στοιχεία για τον οποίο προσέφερε το FBI, ωστόσο πρόσθεσε ότι προκύπτει από την δικογραφία.

Είπε ειρωνικά ότι "εκτός από Ρασπούτιν θα έπρεπε να έχω και μαντικές ικανότητες ώστε να αλλάξω τους ποινικούς κώδικες επί το ευνοϊκότερο προβλέποντας την παραπομπή μου".

Για την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, μετά την οποία προανήγγειλε την διερεύνηση των πολιτικών προσώπων, που χρησιμοποιείται ως τεκμήριο της σκευωρίας, διερωτήθηκε: "Πήγε στον Άρειο Πάγο για να μάθει από δεύτερο χέρι την σκευωρία που υποτίθεται ότι είχαμε στήσει εγώ με τον Τσίπρα;".

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας "θα πάει στην Βουλή και θα καταθέσει έγγραφο με αιτήματα για την υπεράσπιση του εαυτού μου αλλά και για την αποκάλυψη της αλήθειας". Μεταξύ αυτών θα είναι και το αίτημα να κληθούν να καταθέσουν όσοι δικαστές και εισαγγελείς υπηρέτησαν σε νευραλγικά πόστα κατά την διάρκεια της θητείας του. Για τον κ. Μανιαδάκη ανέφερε ότι "άλλαξε στρατόπεδο". Ρώτησε "από που προκύπτει ότι πίεσα την κυρία Τουλουπάκη; Ποιος το λέει;".

Για την παραπομπή δέκα πολιτικών με δέκα κάλπες είπε ότι αποδεικνύει ότι "δεν έγινε τσουβάλιασμα όλων τους όπως άλλωστε είχε γίνει και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις".

Για την δήλωση Πολάκη "πρέπει να βάλλουμε κάποιον στη φυλακή αν θέλουμε να κερδίσουμε τις εκλογές", απάντησε ότι "δεν αναφέρθηκε σε πολιτικούς του αντιπάλους αλλά σε καταχραστές του δημοσίου χρήματος".

Σε ερώτηση για το αν ζητούσε ενημέρωση για την υπόθεση κατά την διάρκεια των ερευνών ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε " Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εξίσου θεσμικός με τον Κώστα Καραμανλή, ποτέ δεν μου ζήτησε να παρέμβω. Με ρωτούσε για τις καθυστερήσεις και του έλεγα ότι μια δικαστική έρευνα παίρνει χρόνο".

Ένας «ήσυχος και ρομαντικός» άνθρωπος

Μιλώντας για τον εαυτό του, την διαδρομή του, την πολιτική του τοποθέτηση, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε: "Δεν μπήκα ποτέ στον χώρο της πολιτικής ούτε πολιτεύτηκα… Είμαι ένα απλός συνηθισμένος άνθρωπος… Οι θέσεις που κατέκτησα δεν ήταν στις φιλοδοξίες μου, προέκυψαν. Είμαι ένας άνθρωπος ήσυχος, ρομαντικός, αυθόρμητος. Έχω καλούς φίλους και ισχυρούς εχθρούς". Είπε ότι έμενε δίπλα στο σπίτι του Τσίπρα, όπου και γνωρίστηκαν και έτσι αποδέχθηκε την πρόταση να γίνει υπουργός. Σημείωσε ότι το κλίμα το 2015 ήταν τέτοιο που πολλοί φίλοι του τον προέτρεψαν να συμμετάσχει στην προσπάθεια για το καλό της χώρας.

"Δεν είμαι ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ, είμαι άνθρωπος ελεύθερος που αγαπάω την πατρίδα μου", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή