Παράπονα Αγγελοπούλου στον κ. Σημίτη

Παράπονα Αγγελοπούλου στον κ. Σημίτη

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιφνιδιαστική συνάντηση «διαμαρτυρίας» είχε χθες το βράδυ η προέδρος του οργανωτικού φορέα των Ολυμπιακών «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ύστερα από αίτημά της. Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα και εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, η πρόεδρος του «2004» εξέφρασε στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανησυχία αλλά και την ενόχλησή της για τις αλλαγές που επιβάλλει σταδιακά, αλλά μεθοδικά, η κυβέρνηση στο οργανωτικό σχήμα και στους φορείς που θα επικοινωνούν με τη ΔΟΕ, εξέλιξη που οδηγεί στην ουσιαστική συρρίκνωση των δικών της αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαμαρτυρία της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου προς τον πρωθυπουργό υπέκρυπτε και το ενδεχόμενο της παραίτησής της, αλλά η απάντηση του κ. K. Σημίτη λειτούργησε «πυροσβεστικά» και ικανοποίησε την κ. Πρόεδρο του «2004». Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπογράμμιζαν χθες, μετά τη συνάντηση, ότι η κ. Αγγελοπούλου συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του κ. Σημίτη.

Η κ. Αγγελοπούλου επανέλαβε στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ανάγκη να υπάρχει ουσιαστική διάκριση ρόλων όλων των εμπλεκομένων με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών. Παρατήρηση που αφορά, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, στις τελευταίες «επεκτατικές» πρωτοβουλίες του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν από τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και τη Συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί το πέρας των Συνεδριάσεων έως την απόφασή του για εβδομαδιαία ενημέρωση από το «2004» για ολυμπιακή ανασκόπηση.

Επιστολή Σημίτη

Εν τω μεταξύ, παρουσία ολυμπιακού υπερ-υπουργού έκανε χθες, κατά τη διάρκεια συνεντευξης Τύπου, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και ανακοίνωσε επιστολή του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη προς τον Ντένις Οσβαλντ, πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, με την οποία ο κ. Βενιζέλος θα συμμετέχει τόσο στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής όσο και στη Συνέντευξη Τύπου που ακολουθεί… έπειτα από τέτοιες συναντήσεις. Ο υπουργός Πολιτισμού, αναφερόμενος στην επιστολή προς τον κ. Οσβαλντ, υπερθεμάτισε της ανάγκης να δίνεται άμεση απάντηση στην αξιολόγηση της ελληνικής προετοιμασίας -κάτι που δεν κάνει επαρκώς, σύφμωνα με τον υπουργό το «2004»- όπως αυτή παρουσιάζεται από τα μέλη της ΔΟΕ στα ελληνικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδιδόταν, χθες το βράδυ, ότι το περιεχόμενο της επιστολής Σημίτη δεν ήταν έτσι όπως το περιέγραψε ο κ. Βενιζέλος, αλλά αφορούσε στον τρόπο επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον κ. Οσβαλντ.

Ο προϋπολογοσμός

Απαντώντας δε στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία της προετοιμασίας και την ενημέρωση του Κοινοβουλίου, σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει τους Αγώνες «με ρητορικές δηλώσεις» και όχι ουσιαστικά.

Εντούτοις, παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού των Ολυμπιακών Αγώνων -απολογιστικά, όπως διευκρίνισε- αφού «κανένα δημόσιο έργο δεν έχει ολοκληρωθεί με τον προϋπολογισμό που προβλεπόταν στην αρχική του μελέτη». Βεβαίως, προσέθεσε ότι οι κατασκευαστικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες, με ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο να τηρήσουν τους χρόνους παράδοσης των έργων. Η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, όμως, θα συνδυαστεί από αρκετούς κατασκευαστές με την αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης και τη χρησιμοποίηση αλλοδαπού προσωπικού.

Θέμα που τέθηκε προς συζήτηση από αναδόχους ολυμπιακών έργων στον υφυπουργό Ολυμπιακών Εργων Νάσο Αλευρά. Ερωτώμενος σχετικά ο κ. Αλευράς, απάντησε ότι υπάρχει αυστηρά προκαθορισμένο από την Ευρωπαϊκή Ενωση πλαίσιο για την υπερωριακή απασχόληση που δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ευελιξία στην υπερωριακή απασχόληση εργαζομένων που έχουν σπάνιες ειδικότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή