Προσλήψεις με φειδώ και ορίζοντα 3ετίας

Προσλήψεις με φειδώ και ορίζοντα 3ετίας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσλήψεις με φειδώ και με ορίζοντα τριετίας στο σύνολο του δημόσιου τομέα ζήτησε ο πρωθυπουργός από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδη. Την έκκληση αυτή μετέφερε χθες ο υπουργός στους δημάρχους της χώρας, κατά τη συνάντηση που είχε με την Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων και τους ζήτησε να προγραμματίσουν ταχύτατα τις βασικές τους ανάγκες σε προσωπικό μέχρι το 2004. Σε κάθε περίπτωση -όπως είπε- οι δυνατότητες για προσλήψεις δεν είναι απεριόριστες. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Σκανδαλίδης κατέστησε σαφές στους δημάρχους ότι δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συστήνουν δημοτικές επιχειρήσεις με μοναδικό -ουσιαστικό- σκοπό να προσλαμβάνουν προσωπικό από την… πίσω πόρτα. Για το λόγο αυτόν ανήγγειλε νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη σύσταση δημοτικών επιχειρήσεων με αυστηρές διαδικασίες και για συγκεκριμένους τομείς. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε ακυρώσεις διαγωνισμών για προσλήψεις από τους δημάρχους γιατί δεν κατάφεραν οι προσληφθέντες να είναι οι «επιθυμητοί» των δημάρχων. Αλλωστε, το ΑΣΕΠ έχει καταγράψει τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις κήρυξης άγονων διαγωνισμών σε δήμους.

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Σκανδαλίδης δήλωσε «ανοιχτός» προς συζήτηση στο αίτημα των δημάρχων να αποδεσμευθούν οι προσλήψεις στους δήμους από το ΑΣΕΠ. Είμαι διατεθειμένος, δήλωσε, να συζητήσουμε την πρόταση αυτή, αρκεί να θεσπιστούν ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την ισότητα των πολιτών. Στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης είναι και το ενδεχόμενο βελτιώσεων και αλλαγών στα κριτήρια των προσλήψεων. Οπως διεφάνη από τη συζήτηση που έγινε, ο υπουργός είναι διατεθειμένος σε ό,τι αφορά το κριτήριο της εντοπιότητας να αυξήσει την πριμοδότηση που δίνει στους υποψηφίους. Π. Γ.

Επιστολή Σημίτη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή