Στο Βατικανό ο Δένδιας με τον Πάπα Φραγκίσκο

Στο Βατικανό ο Δένδιας με τον Πάπα Φραγκίσκο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής επεσήμανε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Ρώμη, όπου βρέθηκε και έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό αποτέλεσε βασικό ζήτημα συζήτησης με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ωστόσο ο κ. Δένδιας το ανέπτυξε και αργότερα κατά την ομιλία του ενώπιον του Κολεγίου Αμύνης του ΝΑΤΟ στη Ρώμη. Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι, ως προς το προσφυγικό, και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές και τις συνεπαγόμενες δυσκολίες. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ωστόσο τόνισε ότι το ζήτημα είναι συνολικά ευρωπαϊκό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά με ισομερή κατανομή των βαρών που προκύπτουν.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν ότι ο κ. Δένδιας ανέπτυξε στη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο τις ελληνικές απόψεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο και την προσπάθεια της Αθήνας να προωθήσει τη συνεργασία και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Δένδιας τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επεκτάθηκε ιδιαιτέρως στην τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, αρχιεπίσκοπο Εντγκαρ Πένια Πάρα και τον υπουργό Εξωτερικών της Αγίας Εδρας, αρχιεπίσκοπο Πολ Ρίτσαρντ Γκάλαχερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή