Διπλή κριτική στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διπλή κριτική στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην κυβέρνηση σε πολλαπλά μέτωπα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σειρά γεγονότων, από τα πρόσφατα περιστατικά που εκτυλίχθηκαν σε κινηματογραφικές αίθουσες κατά την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» μέχρι την επίθεση κατοίκων σε πρόσφυγες, που εκδιώχθηκαν από τα Βρασνά Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί το αφήγημα περί «Ακροδεξιάς» σχετικά με το προσφυγικό. «Το τραγικό δυστύχημα ανοιχτά της Κω και τα θλιβερά επεισόδια στα Βρασνά Θεσσαλονίκης υπενθυμίζουν το αυτονόητο: Οι προεκλογικές κορώνες για φράχτες στη θάλασσα και οι ακροδεξιές κραυγές περί προσφυγικής εισβολής οδηγούν νομοτελειακά σε τραγωδίες και κοινωνικές εντάσεις. Η Ν.Δ. θερίζει ό,τι έσπειρε ως αντιπολίτευση, τους καρπούς του εθνολαϊκισμού που υποσχόταν μαγικές λύσεις σε ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα», αναφέρεται ενδεικτικά από την Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση για σχεδιαζόμενες επιβαρύνσεις για τη μεσαία τάξη, και όχι ελαφρύνσεις. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις 22%, αφού η υποχρέωση συγκέντρωσης του 30% του εισοδήματός τους σε ηλεκτρονικές αποδείξεις θα είναι άπιαστο όνειρο».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή η κίνηση αποτελεί έμμεση κατάργηση του αφορολογήτου, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, που κέρδισε τις εκλογές με σημαία τις δήθεν ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, θα είναι πολύ ευρηματικός στις δικαιολογίες για τη νέα του απάτη».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν στην επιφάνεια την υπόθεση που εκτυλίχθηκε πριν από λίγες ημέρες σε κινηματογράφο όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ». Σε αυτή την υπόθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζουν προβληματική λειτουργία της κυβέρνησης καθώς, όπως λένε, «ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια “νηφαλιότητα”, μήπως και σταματήσουν να τσακώνονται οι υπουργοί του για το ποιος θα πάρει την ευθύνη του “Τζόκερ”, και είπε ότι όλη αυτή η ιλαροτραγωδία είναι “ένδειξη κανονικότητας”».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι «συμφωνούμε απολύτως, αυτή είναι η κανονικότητα της Δεξιάς» και συμπλήρωναν ότι «την ίδια ώρα, αφού η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον κ. Μπογδάνο, που διέδωσε τις σχετικές φήμες, “ανεύθυνη πηγή”, τελικά ζήτησαν και οι δύο δημόσια συγγνώμη από την κ. Βλαζάκη, την οποία είχαν κατονομάσει ως τη συριζαία υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού που δήθεν ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών στους κινηματογράφους». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή