Δημοσκόπηση Pulse: Iσχυρό «χαρτί» το φορολογικό

Δημοσκόπηση Pulse: Iσχυρό «χαρτί» το φορολογικό

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θετικό αποτύπωμα που αφήνουν στην κοινή γνώμη οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων, αλλά και η προσπάθεια εξασφάλισης συναίνεσης για την έγκριση της νομοθετικής ρύθμισης για την ψήφο των αποδήμων, καταγράφει η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, καθώς το φορολογικό και η ψήφος των αποδήμων κλέβουν τις εντυπώσεις, έχοντας συγκεντρώσει τις περισσότερες θετικές γνώμες των πολιτών για τις 100 πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης.

Στην ίδια δημοσκόπηση, η Ν.Δ. προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία με 19 μονάδες. Το φορολογικό συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές γνώμες σε ό,τι αφορά τον τομέα στον οποίο τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση τις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησής της (σε ποσοστό 30%), ενώ ακολουθούν η ασφάλεια (10%) και οι επενδύσεις (8%). Οι θετικές γνώμες για το φορολογικό φθάνουν το 48% στις τάξεις των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και το 42% στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση και για την άποψη της κοινής γνώμης για την προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει συναίνεση προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στους Ελληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Η παροχή δυνατότητας ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνει ευρεία πλειοψηφία σε συνολικό ποσοστό 73% (με 19% αρνητικές γνώμες). Ενδιαφέρον είναι ότι υπέρ της συμφωνίας των κομμάτων προκειμένου να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού δεν τάσσονται μόνο οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. («σίγουρα ναι» απαντά το 74%), αλλά και αυτοί του ΚΙΝΑΛ (63%), ενώ και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 33% απαντούν «μάλλον ναι» (το 20% «σίγουρα ναι»).

Η δημοσκόπηση της Pulse αποτυπώνει ακόμη την πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διατηρεί και μάλιστα διευρύνει σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση το προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία: ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. Ευρύ προβάδισμα έχει η Ν.Δ. και στην πρόθεση ψήφου, καθώς αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, το 38,5% δηλώνει ότι θα ψήφιζε Ν.Δ., ενώ το 25% ΣΥΡΙΖΑ (έναντι 39,5% και 26% στην προηγούμενη μέτρηση του Σεπτεμβρίου).

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των υπουργών της κυβέρνησης, τις δέκα πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν (με τη σειρά δημοτικότητας) οι: Νίκος Δένδιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κωστής Χατζηδάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Τάκης Θεοδωρικάκος, Γιάννης Βρούτσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Αδωνις Γεωργιάδης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή