Επανέναρξη διαλόγου για ΜΟΕ με την Τουρκία

Επανέναρξη διαλόγου για ΜΟΕ με την Τουρκία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επανεκκίνηση του διαλόγου για τα στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) συμφώνησαν χθες οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Μετά το πέρας της συνόδου, ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «πρόκειται για θετική ενέργεια, πλην όμως δεν μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με τα ΜΟΕ και δύο βήματα πίσω με το γενικότερο κλίμα έντασης που επικρατεί στην περιοχή εξ υπαιτιότητος κυρίως της Τουρκίας, διότι έτσι τα ΜΟΕ καθίστανται ανούσια και “μη παραγωγικά”, στην ουσία ένα κενό γράμμα». Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρόσθεσε ότι «χρειάζεται καλή διάθεση στην πράξη για ένα γενικότερο καλό κλίμα στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνάντησε επίσης τον Αμερικανό ομόλογό του Μαρκ Εσπερ, αλλά και την υπουργό Εθνικής Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, με την οποία συζήτησε για θέματα συνεργασίας σε διμερές επίπεδο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, καθώς και για τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατά την εισήγησή του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση με στρατιωτικά μέσα στη Συρία, ενώ εξέφρασε σοβαρή ανησυχία για τις επιπτώσεις της μονομερούς τουρκικής εισβολής στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή