ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρία και Λιβύη στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου

Συρία και Λιβύη στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με τον γ.γ. του Αραβικού Συνδέσμου

Οι εξελίξεις στο περιφερειακό επίπεδο, με έμφαση στη Συρία και τη Λιβύη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γκέιτ (Αhmed Aboul Gheit).

Ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε στις 9:20, στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Αιγύπτιο επικεφάλης του Αραβικού Συνδέσμου, αντήλλαξαν θερμή χειραψία και είχαν σαραντάλεπτη κατ' ιδίαν συνομιλία. Εκτός από τις περιφερειακές εξελίξεις, συζήτησαν, επίσης, για τις διεθνείς εξελίξεις και τη σχέση του Αραβικού Συνδέσμου με την Ελλάδα. Είναι η δεύτερη φορά που συναντάται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, καθώς είχαν την πρώτη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου, στις 10:00, ο κ. Δένδιας υποδέχθηκε τον ομόλογό του από το Μπαγκλαντές, Αμπούλ Καλάμ Άμπντουλ Μόμεν (Abul Kalam Abdul Momen). Στη συνάντηση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Οι συνομιλίες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα επικεντρωθούν σε θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Με το πέρας των συνομιλιών θα υπογραφεί Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών για τη συνεργασία στον τομέα της διπλωματικής εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ