Σκηνικό έντασης στο ΚΙΝΑΛ, λόγω ΠΑΣΟΚ

Σκηνικό έντασης στο ΚΙΝΑΛ, λόγω ΠΑΣΟΚ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημερινή συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα σε ΚΙΝΑΛ και ΠΑΣΟΚ, μιας και πρόκειται για την πρώτη από τις δύο διαδικασίες (ακολουθεί την Παρασκευή η κρισιμότερη, αυτή της ΚΟΕΣ) που θα καθορίσουν το μείζον θέμα του πλαισίου του «πράσινου» συνεδρίου. Και ενώ συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά εξακολουθούν να υποβαθμίζουν το ζήτημα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά και στελέχη που βρίσκονται κοντά του, κλιμακώνουν την κριτική τους κατά της ηγεσίας, προϊδεάζοντας για συγκρουσιακό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Το κύριο ερώτημα η απάντηση του οποίου θα κρίνει και τη στάση του ευρωβουλευτή, αλλά πιθανώς και του Π. Γερουλάνου, παραμένει ένα: θα τηρηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ ή η ηγεσία θα επιχειρήσει να κλείσει το θέμα με ταχείες διαδικασίες;

Ο κ. Ανδρουλάκης, με νέα  –και σαφώς πιο οξεία– χθεσινή παρέμβασή του (ΣΚΑΪ) επανέλαβε την προειδοποίησή του προς την κ. Γεννηματά να μην παρεκκλίνει από την πρώτη κατεύθυνση. Δεν αρκέστηκε ωστόσο σε αυτό, αλλά διεύρυνε το «κάδρο» της κριτικής του κατά της πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για «λάθος αποφάσεις» που οδήγησαν στο 8% στις πρόσφατες εκλογές, αποτέλεσμα το οποίο, όπως σημείωσε, «δεν θεωρεί επιτυχία». Παράλληλα, καταλόγισε στην κ. Γεννηματά ότι έχει καταργήσει τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και άφησε αιχμές για πρόθεσή της να πάει σε συνέδριο fast-track «με διορισμένους συνέδρους».

Εκτιμάται ότι και στη σημερινή του τοποθέτηση ο ευρωβουλευτής θα κινηθεί σε ανάλογους τόνους, ενώ πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη στελέχη του περιβάλλοντός του που σκοπεύουν να μη συμμετάσχουν στο προσεχές συνέδριο, αν αυτό δεν διεξαχθεί βάσει καταστατικού. Πάντως, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το πρωτεύον δεν είναι να πάμε σε αλλαγή ηγεσίας, αλλά να γίνει ένα συνέδριο στο οποίο θα συζητηθούν όλα».

Οσον αφορά τον κ. Γερουλάνο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δώσει το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση, όπου αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτησή του, δεδομένου ότι είναι ο μόνος που έχει εκφράσει ανοικτά την πρόθεσή του να διεκδικήσει την «πράσινη» ηγεσία. Και ο ίδιος, πάντως, έχει διαμηνύσει προς την κ. Γεννηματά να προχωρήσει «με δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες».

Από την πλευρά της, η Χαρ. Τρικούπη εξακολουθεί να κάνει λόγο για τυπική διαδικασία, με πηγές να μιλούν για «υπερβολικό θόρυβο» γύρω από το ζήτημα. Από τη γενικότερη στάση του στενού πυρήνα της ηγεσίας μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι η κ. Γεννηματά δεν δείχνει διάθεση να κάνει πίσω από την πρόθεσή της για ταχείες συνεδριακές διαδικασίες, που επί της ουσίας θα αποκλείσουν ενδεχόμενο «δυαρχίας» εντός του ΚΙΝΑΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή