ΣΗΜΕΡΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΩΣ ΠΑΡΕΔΕΧΘΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ – Σε νέο φιάσκο απολήγει η πώληση της Ολυμπιακής

Σε ένα νέο φιάσκο απολήγει η προσπάθεια πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρίστος Βερελής μετέδωσε χθες κλίμα απογοήτευσης, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό του «αιφνιδίου θανάτου» της εταιρείας. Ο υπουργός υποστήριξε ότι τα δύο σχήματα που διεκδικούν τον εθνικό αερομεταφορέα (Αxoκαι IAS) πρέπει να ενδυναμωθούν με την είσοδο και άλλων ισχυρών επιχειρηματιών, ενώ αποδέχθηκε ότι το ταμειακό άνοιγμα της Ολυμπιακής μπορεί να ξεπερνά τα 25 δισ. δρχ.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΑΑ

Παλινωδεί η Ν.Δ.

Η αντιπολιτευτική αιχμή της Ν.Δ. για προεκλογικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ στη Σοφοκλέους, μέσω της κρατικής ΔΕΚΑ, αμβλύνθηκε αιφνιδίως χθες. Ενώ η Ρηγίλλης συνέλεγε υπογραφές και ήταν έτοιμη να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής προς διερεύνηση του «σκανδάλου», αποφάσισε να παγώσει, επί του παρόντος, το θέμα. Εικάζεται ότι αυτή η παλινωδία ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική συνέπεια, αλλά οφείλεται σε εισηγήσεις επικοινωνιολόγων οι οποίοι έκριναν ότι σε μια φάση ανακάμψεως του ΧΑΑ «δεν είναι κομματικώς ωφέλιμη η αναμόχλευση του παρελθόντος»…

Η νόσος των καπνιστών: Την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου θα αποτελεί σε είκοσι χρόνια η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, γνωστή και ως «νόσος των καπνιστών», ενώ τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα επιβεβαιώνουν τους κινδύνους του παθητικού καπνίσματος για παιδιά και ενήλικες.

Ο ΟΤΕ στα Σκόπια: Ο ΟΤΕ απέκτησε τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας στα Σκόπια. Οι επενδύσεις που απαιτούνται για να λειτουργήσει η νέα θυγατρική του ΟΤΕ, θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από τους προμηθευτές του εξοπλισμού.

Πόρισμα: Πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα στη Μαλακάσα, στην Αττική Οδό και στον Διόνυσο ζητούν στο πόρισμά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθεωρητές δημοσίων έργων που διενήργησαν αυτοψία στις περιοχές που πλημμύρισαν κατά το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας.

Θεοδωράκης: «Προπέτασμα καπνού» σε μια «γενοκτονία» χαρακτήρισε χθες ο Μίκης Θεοδωράκης τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, μιλώντας στο συλλαλητήριο ειρήνης της Πλατείας Συντάγματος. Ζήτησε δε από τον πρωθυπουργό να διαμηνύσει ότι η «η Ελλάδα είναι χώρα πολύ μικρή για να συμμετάσχει σε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα».

Λαθρομετανάστες: Και οι τελευταίοι των 714 λαθρομεταναστών εγκατέλειψαν το σαπιοκάραβο και πάτησαν χθες στο έδαφος της Ζακύνθου, ενώ το νησί προετοιμάζεται για τη φιλοξενία τους και πέραν του δεκαπενθημέρου.

Απογοητευμένος: Η απογοήτευση για το χωρισμό από τη Φιλιππινέζα σύντροφό του «τύφλωσε» τον 61χρονο βιοτέχνη Μηνά Αντωνιάδη, που βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του στη Νέα Χαλκηδόνα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας τρία άτομα.

Σχολεία και σεισμοί: Στα παλαιά σχολικά κτίρια, κυρίως της περιφέρειας, εστιάζουν την προσοχή τους οι Ελληνες ειδικοί, στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τους μαθητές από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές. Συμπεράσματα διεθνούς συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Μετεγγραφές: Ενώ η πανεπιστημιακή κοινότητα επικροτεί την προωθούμενη κατάργηση των μετεγγραφών από πανεπιστήμια του εξωτερικού, από καταγγελίες στον Συνήγορο του Πολίτη προκύπτει ότι και στις… εσωτερικές μετακινήσεις συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

Πνίγηκαν στη λάσπη: Περισσότεροι από 350 άνθρωποι πνίγηκαν ή χάθηκαν κάτω από τόννους λάσπης στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φιλιππίνων, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών.

Κινηματογράφος: Θέαμα γοργό, μαγικό, ιλιγγιώδες, με σκηνοθετική δεξιοτεχνία, το «MouliRouge» του Μπαζ Λούρμαν, αλλά χωρίς πρωτογενή δημιουργία και συγκίνηση, παρά το έξοχο ζευγάρι Νικόλ Κίντμαν – Γιούαν Μακ Γκρέγκορ.

Γιαννακοπούλου: «Λέρωσα τα χέρια μου με το αίμα της αγάπης», είπε χθες στο πρώτο μέρος της απολογίας της, που διήρκεσε τέσσερις ώρες και έκλεισε με προσευχή, η Κάτια Γιαννακοπούλου, η οποία δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη Ανθιμου Ελευθεριάδη.

Ασφάλεια 2004: «Δούρειος Ιππος» ονομάζεται η πρώτη σειρά ασκήσεων ετοιμότητας των σχεδίων ασφαλείας για το 2004, που διεξήχθη χθες, επί χάρτου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Αραφάτ: Φήμες θέλουν τον Γιασέρ Αραφάτ να προβαίνει σε μονομερή ανακήρυξη παλαιστινιακού κράτους στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, την ώρα που ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιμόν Πέρες εύχεται την ίδρυση ενός τέτοιου κράτους.

Φεστιβάλ: Εναρξη σήμερα για το 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με επίσημες παρουσίες και την ακτινοβολία μιας σταρ: της Φαίη Ντάναγουεϊ.

Ελπίδες: Με 10.000 Ηπειρώτες στο πλευρό της, η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε στα Ιωάννινα, την Τουρκία, στα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή