Σημίτης: Τέλος στις γκρίνιες για «2004»

Σημίτης: Τέλος στις γκρίνιες για «2004»

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επανάληψη της εικόνας ότι οι σχέσεις της κυβέρνησης με το «2004» διέρχονται νέα περίοδο εντάσεων ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να διαλυθούν αυτές οι εντυπώσεις που έχουν κυριαρχήσει στην κοινή γνώμη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαππας, κινούμενος χθες στο πνεύμα του πρωθυπουργού, διαβεβαίωσε σε όλους του τόνους ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κ. Αγγελοπούλου και διέψευσε ότι τέθηκε θέμα παραίτησης από την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» κατά την προχθεσινή επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος που δημιουργείται μετά τις αλεπάλληλες κόντρες υπουργών, υφυπουργών και εμπλεκομένων με τα ολυμπιακά προσώπων και φορέων, ο κ. Πρωτόπαππας τόνισε ότι η συνεργασία της κυβέρνησης με το «2004» είναι ομαλή και ο ρόλος της προέδρου του σημαντικός.

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, επικοινώνησε χθες το πρωί με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου. Οπως είπε ο υπουργός Πολιτισμου στην «K», η συνομιλία έγινε με σκοπό να μην υπάρξει καμμία παρεξήγηση στις μεταξύ τους σχέσεις, απόψη που βρήκε απόλυτως σύμφωνη την πρόεδρο του «2004».

Η διάψευση

Παράλληλα, ο κ. Πρωτόπαπας, θέλοντας να διαψεύσει τα περί προσωπικής κόντρας της κ. Αγγελοπούλου με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε ότι το θέμα της παρουσίας εκπροσώπου της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις και τη συνέντευξη Τύπου της ΔΟΕ αποφασίστηκε στη Διυπουργική Επιτροπή. Μάλιστα, σημείωσε ότι αποφασίστηκε αυτό προκειμένου να γίνεται καλύτερη ενημέρωση των κλιμακιών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ ανάλογα με το θέμα που εξετάζεται συμμετείχαν και ενημέρωναν από πλευράς των υπουργείων είτε γενικοί γραμματείς υπουργείων είτε πρόεδροι οργανισμών όπως του ΕΟΤ για τη φιλοξενία, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για το Ολυμπιακό Χωριό, της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας Α.Ε. για τα πολιτιστικά της Ε.Υ.Δ.Α για την ασφάλεια κ.ο.κ.

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής να παρίσταται εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις, αλλά και κυρίως στη συνέντευξη Τύπου.

Απόφαση που συνδέεται με την απόφαση της νέας κυβέρνησης να χειρίζεται πιο άμεσα την επικοινωνία τόσο με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και με τα Μέσα Ενημέρωσης.

Από την πλευρά του «Αθήνα 2004», το περιβάλλον της προέδρου σημείωνε ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησής της και ότι έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό έργο που πρέπει να ολοκληρώσει.

Παράλληλα, βέβαια, η κ. Αγγελοπούλου γευμάτισε χθες το μεσημέρι με τον έτερο ολυμπιακό «κυβερνητικό πόλο» την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. με σκοπό να ξεκινήσουν μια σχέση συνεργασίας.

Βεβαίως, προς διερεύνηση είναι η στάση που θα κρατήσουν οι δύο κυρίες εναντι του έτερου κυβερνητικού πόλου του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι τουρκικές εφημερίδες παρουσίασαν την επίσκεψη του κ. Ισμαήλ Τζεμ στην Ελλάδα με το σχόλιο ότι πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα σαφώς επηρεασμένη από το Κυπριακό. «Το αγαπητέ έγινε κύριε», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χουριέτ» και ο κύριος αρθρογράφος της εφημερίδας κ. Οκτάι Εκσί χαρακτηρίζει ως ψυχρολουσία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τζεμ για το Κυπριακό. Η εφημερίδα γράφει ότι ανάμεσα στους κ. Παπανδρέου και Τζεμ, που μέχρι πρότινος αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο «αγαπητέ», πνέουν τώρα «ψυχροί άνεμοι» και σχολιάζει ότι η επίσκεψη του κ. Τζεμ στην Αθήνα ξεκίνησε σε μια «παγωμένη ατμόσφαιρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή