Στο περιθώριο του ΟΗΕ κινείται η Λευκωσία

Στο περιθώριο του ΟΗΕ κινείται η Λευκωσία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. Με τον γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, συναντάται σήμερα στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού ο Κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ην. Εθνών.

Η γενική συνέλευση, που αρχίζει το Σάββατο με ομιλία του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και θα διαρκέσει ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, πραγματοποιείται συνήθως τον Σεπτέμβριο αλλά αναβλήθηκε για δύο μήνες λόγω του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ο κ. Κληρίδης επρόκειτο να συναντηθεί σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και με τον ειδικό συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τομ Γουέστον, ενώ θα είχε επαφές με ηγέτες και υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών, όπως και με τους εκπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Την Κυριακή προσφωνεί την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης.

Στη Νέα Υόρκη αφίκνεται σήμερα και ο Ελληνας υπ. Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση την οποία θα προσφωνήσει την Τρίτη, ενώ στο περιθώριο των εργασιών της θα έχει σειρά επαφών και μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπ. Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ.

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής να παρίσταται εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις συνεδριάσεις, αλλά και κυρίως στη συνέντευξη Τύπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή